I quin 'merder'!

I quin 'merder'!
I quin 'merder'!

Editorial

Sarau del gros a Tercera Catalana grup 1 i que acaba afectant al grup 6. Al Perelló i a Jesús Catalònia feien festa grossa dies abans després de celebrar l'ascens (Perelló) i després classificació pel play-off (Catalònia), però el cert és que les celebracions han quedat en paper mullat. El Perelló haurà de jugar play-off d'ascens.

Al final de la jornada, i coincidint amb el final de la temporada es donava a conèixer que ni Perelló havia pujat de forma directa, ni que Jesús Catalònia no faria la promoció i que se salvava La Canonja (#2cat6). El motiu? L'article 208 de la Federació Catalana de Futbol.

Posem-nos en context encara que molts dels qui llegiu aquesta editorial ja sabeu de que va la història. El Jesús i Maria quedava campió de #3cat1 però una sanció -ja coneguda per tothom- els privava de l'ascens. Això feia pensar, reglament en mà i segons s'havia dit des de la delegació de les Terres de l'Ebre (TE), que el Perelló -segon- pujava directe en ocupar la plaça del Jesús i Maria i que, de retruc, el Jesús Catalònia, tercer, seria qui faria la promoció. Doncs, segons la interpretació de l'article en qüestió i com anunciava la FCF fa que sigui La Canonja del grup 6 de Segona Catalana qui en surti beneficiat, salvant-se com a equip no compensat. Òbviament des de La Canonja i també el Vendrell -que ara té opcions a salvació si puja el Catllar, estan d'enhorabona. I és que les alegries van per pobles.

Aquesta situació, ha generat un rebombori important a les TE, i tot passa per una interpretació de la normativa de la Federació Catalana de Futbol. L'ambigüitat provoca que -si se llegeix l'article- de deu persones objectives, cinc puguin pensar una manera i cinc de l'altre, i aquí, per a mi, des de la meva humil opinió, hi ha el problema.

En qualsevol problemàtica que hi ha dins la Federació Catalana de Futbol sempre recau en la interpretació de la normativa qual o article qual, una doble lectura que provoca malestar -amb raó o sense- a molts clubs i en fi, persones.

Cada any, en diferents categories s'acaba produint situacions que es necessita tirar de la reglamentació de la Federació. En alguns casos resolucions o problemes que acaben passant en un partit esdevé perquè algú no es coneix a la perfecció la normativa, i aquí s'ha de ser humil i curós, però ni ha altres casos, que la mateixa reglamentació fa que hi hagi dubtes, interpretacions i dobles lectures, que fa que es provoqui que més d'un i de dos ens perdem.

I com s'acaba amb tot això? Doncs és o molt fàcil o molt difícil. Entenc que si s'agafen els casos que temporada a temporada provoquen alguna mena de dubte o interpretació alhora d'aplicar una norma o article, es revisi i se canvii estipulant de forma entenedora que acaba passant quan es produeix un d'aquests casos. D'aquesta manera, i mirant el millor pel futbol es podria evitar malentesos i, en definitiva "merders" com el cas que ens ocupa.