L'Atlètic de Valls i el futbol base

Editorial

Diumenge l’Atlètic de Valls va presentar els seus equips d’aquesta temporada i es va palpar que la família de l’Atlètic ha crescut i, aproximadament, ja són un centenar els membres del club que defensaran la samarreta.

Traguany, aprofitant els 30 anys i veient segons el seu punt de vista el futur de l’Atlètic de Valls segons s’està desenvolupant el futbol a Valls, crearan per a la temporada 2013/14 un futbol base.
 

Sectors del futbol vallenc ja han mostrat el seu rebuig a les intencions plantejades pel president de l’Atlètic de Valls i ja han manifestat el seu malestar al Patronat Municipal d’Esports, que serà qui haurà de pronunciar-se.

L’Atlètic té dret a créixer com a club de futbol vallenc. Una altra cosa és si hi ha o no uns acords verbals o escrits sobre si un equip de futbol de Valls que no sigui l’Escola pot tenir futbol base. En la declaració d’intencions que la UE Valls i l’Atlètic de Valls van signar l’agost del 2001 quan era Ramon Sendra el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Valls renunciaven a tenir equips de base propis i traspassaven els seus drets a la nova Escola de Futbol de Valls. Anys més tard, amb el Projecte Valls Futbol, projecte que encabia tots els equips de futbol de Valls, deixava ben clar dins de l’apartat de l’etapa de formació de la clàusula 5 que l’Escola Valls Futbol és l’entitat responsable de gestionar l’etapa de formació, tant de nens com de nenes.
 

Anys més tard, i vist que els acords entre els diferents equips i institucions no ha portat enlloc, l’Atlètic, “per la seva supervivència en un futur”, decideix autogestionar-se i trencar amb els documents del passat. Un dels problemes principals serà que el futbol quedarà òbviament separat per dues bandes, Escola-UE Valls i, per l’altra banda, Atlètic de Valls i un dels altres problemes serà, també de forma lògica, el problema d’espai d’instal·lacions.

Els camps de futbol ja estan prou embussats amb els equips que actualment hi ha a la ciutat de Valls, el que farà que, si l’Atlètic acaba fent el que diu que vol fer, el Patronat d’Esports tingui un problema. De fet, serà el Patronat qui haurà de moure fitxa en aquest aspecte.
 

L’Atlètic de Valls vol créixer i anirà creixent dins de les seves possibilitats. Fa tres temporades ningú no hauria apostat perquè l’Atlètic tingués sis equips aquesta temporada i ara és una realitat. La veritat és que la temporada vinent celebraran el 30è aniversari i ho faran sent una gran família.