Què passa amb la gespa de El Vilar?

Editorial

Fa cosa de més d'un any vam fer des de el Setmanari El Vallenc un reportatge d'investigació sobre l'estat actual de la gespa artificial de El Vilar. Vam parlar amb diferents membres de l'empresa que va construïr el camp en el seu temps. Primer de tot, cal dir que des de l'empresa, es van sorprendre negativament del famós toll a una de les árees, i encara recordem les seves paraules. "Si s'hagués fet bé, aquest toll no hi hauria de ser." Anem malament.

L'estat actual de la gespa artificial de El Vilar és simplement lamentable. La gespa, si es pot considerar gespa, està maltractada des de fa anys, no s'utilitza els elements necessaris per què estigui en bon estat i sembla, que és el més trist de tot plegat, que ningú li preocupi ni que ningú vulgui fer-hi res.

Parlant amb l'empresa que va instal·lar la gespa artificial, comentaven que apart de passar-li el raspall setmanalment -cosa que agraïriem que s'ens expliqués si alguna vegada se li ha passat- màxim per tal d'aguantar 8 anys de forma òptima s'hauria de jugar i entrenar màxim de 35 hores setmanals. Doncs bé, després de més de 8 anys, s'entrena actualment més de 40 hores, el que fa que s'entengui l'estat lamentable d'una gespa que sembla que haurà de durar molts anys.

Com dèiem, veiem poca voluntat en aquest aspecte, només el president de l'Escola Valls Futbol en el seu discurs en la presentació de divendres en va fer esment, però aquesta voluntat no es veu reflexada en les institucions locals. S'ha de buscar una solució ja que d'aquí un parell de temporades veurem quin estat tenim d'una gespa que ja s'hauria d'haver arreglat fa alguns anys, ja que ja fa algunes temporades que l'estat de la gespa del Vilar és simplement lamentable. Si farà alguna cosa? Esperem que aquesta editorial serveixi per fer reflexionar... Mentres tant. centenars de nens i nenes cada setmana entrenaran i jugaran en una gespa no apte per practicar el seu esport.