Cop d'efecte?

Editorial

 

La victòria davant de l’Ascó pot produir un cop d’efecte. Després de la pitjor arrencada de la història de la UE Valls en els primers 10 partits de lliga, l’equip, davant del líder de la categoria -i que recordem no havia encaixat encara cap derrota- va, no tant sols assolir una vital i important victòria sinó que també va aconseguir fer el partit més complert fins al moment.
 
Sí, hi havia un sector crític al funcionament esportiu de l’equip, però també anava més lluny: un projecte que s’havia plantejat en un inici d’una manera i que sembla que després de pocs mesos s’hagui desviat del seu rumb inicial ja que des de pretemporada s’havia d’apostar per gent de casa i finalment són pocs els de Valls i rodalies els que estan a l’equip.
 
Després d’una setmana complicada on es venia de perdre per 4-0 i després de què el president de la UE Valls haguès fet pública una carta dirigida als socis i aficionats anunciant canvis però també demanant confiança, el públic del Vilar va respondre donant suport al seu equip i aquest, a canvi, va oferir una victòria de prestigi. I quina victòria! Més ni menys que davant del líder, un Ascó que no va fer gala de la seva posició a la lliga.
 
Alguns poden pensar que l’equip ha tancat algunes boques amb aquesta victòria. Bé, tot és opinable. És cert que l’equip ha guanyat credibilitat i ha fet un primer pas vital. Guanyar el primer partit de lliga i fer-ho fent un bon futbol i davant l’Ascó fa que la plantilla s’hagui guanyat un marge, un marge que haurà de ser revalidat dissabte a Andorra si es vol fer bo el marcador de diumenge al Vilar. Però tampoc s'han de llançar campanes al vol. I és que sí que s'ha d'estar optimista i amb la moral crescuda però s'ha de tocar peus a terra i encara queda molt per a fer. Tant sols s'ha fet el primer paset.
 
Sí, aquest és el camí que la Unió Esportiva Valls a de seguir per salvar la categoria. Aquest és l’equip que la gent del Vilar vol i que al final dels 90 minuts va agraïr l’esforç al terreny de joc amb aplaudiments. Aquest és l’equip que fa vibrar i que fa sentir orgullós a l’espectador i gent de Valls. Aquesta és la Unió que volem veure cada diumenge.
 
El viscut diumenge però, no pot quedar en l’oblit. Són els primers metres d’una cursa que ha de durar encara molts quilòmetres i que de moment es va per darrera en aquesta lluita. Resten uns 38 punts per sumar, però si el joc de l’equip, i sobretot l’actitud es manté així l’equip té molt a dir. 
 
Dèiem fa dies que faltava alguna cosa en aquest equip i potser argumentavem que això podia ser donar la campanada davant del líder. Bé, s’ha fet el més difícil, però ara queda una tasca molt complicada, i és mantenir una regularitat i fer uns bons resultats en les properes jornades per enganxar-se a Morell, Tecnofutbol, Torreforta, Andorra, Vilanova...
 
Aquesta setmana, ens hem de sentir orgullosos de la Unió Esportiva Valls.