Resar, resar i resar

Editorial

Resar, resar i resar. Les tres darreres temporades de la UE Valls als aficionats i membres de la Unió Esportiva Valls els ha tocat resar.
La temporada 2010-2011, l'equip es trobava a Primera Regional i el premi del campió era pujar dues categories de cop. La lluita va ser aferrissada amb Camp Clar fins la darrera jornada. Al mes de febrer del 2011 semblava que estava impossible l'ascens de categoria però aterrava a Valls Isaac Fernández. L'equip va fer un gir de 180 graus i a falta de 2 jornades estaven a un partit del líder, el Camp Clar. El penúltim partit de lliga era un Valls-Camp Clar i els vallencs van acabar guanyant a la darrera jornada, es confirmava l'ascens. Va tocar resar per aconseguir un ascens a Primera Catalana.

La temporada següent, la 2011-2012, es tornaria a resar. Aquesta vegada per mantenir la categoria. Tot i fer una bona temporada, i amb jugadors de Primera Regional i en una categoria molt dura, l'equip no va estar mai en zona de descens, fins al darrer partit. Al Guinardó, a la jornada 34 de lliga, tothom estava resant. L'equip estava perdent 2-1 als darrers minuts i les combinacions posaven al minut 85 de partit el Valls a Segona Catalana. Una injustícia ja que des de la jornada 1 l'equip sempre s'havia situat en zona de permanència. El miracle però va sorgir efecte i l'Igualada els donava la salvació i es tornava a patir fins al final.

Aquesta temporada, la 2012-2013 toca tornar a resar. Aquesta vegada per una situació diferent a les dues anteriors. Aquest sofriment no té res a veure ni amb el de fa dues temporades ni inclús a la de la darrera temporada, on si que és veritat que l'equip va estar a 5 minuts de baixar però la temporada va ser molt més regular i la salvació es va marcar amb 43 punts.

Toca tornar a resar perquè l'equip té molt complicada la permanència. És una temporada totalment oposada a l'anterior., tot i sofrir també per mantenir-se. Tant sols a la jornada 1 l'equip no ha estat en descens i tenint en compte que la UE Valls està a 3 punts -més average en contra- de la salvació tot apunta que qualsevol opció a sortir del descens recaurà en la darrera jornada. La diferència entre aquesta temporada i la passada és avismal. La primera diferència està que la UE Valls al final de la jornada 31 de la darrera temporada estava 11è classificat amb 40 punts (veure classificació), dos punts per sobre del descens i amb 11 punts més que aquesta temporada (fet que faria que la UE Valls es trobés salvat matemàticament) i de nou, es trobaria 11è classificat. La segona diferència és que enguany la secretaria tècnica no ha funcionat i la plantilla ha demostrat al terreny de joc tenir molt menys nivell que l'esperat en una temporada amb un nivell molt més baix que l'anterior. Jaume Bonet no ha estat a l'alçada de les expectatives ni del llegat deixat per una junta directiva que va acabar el mandat complint el seu programa inicial i no ha sabut reforçar un equip que es va ràpid i corrents. La tercera, i no per això menys important, és que no es va actuar amb rapidesa a l'hora de canviar el míster. L'equip arrastra el llegat Piñol, persona que segurament no va ser la millor opció inicial però que no va ser el culpable de la situació, però que amb la puntuació a la primera volta feia molt difícil la permanència.

Tocarà resar. No van servir de res les pregàries aquest dissabte a Torredembarra. Diumenge vinent, al camp del Tecnofutbol tocarà tornar a resar però amb més força. Si es guanya tocarà tornar a resar al camp del Morell, i si les oracions són escoltades, s'arribarà de nou a la darrera jornada sofrint per tercera temporada consecutiva. La UE Valls està abocat a la oració i a la pregària.

L'equip per primera vegada ja no depèn d'ell mateix. Guanyant els tres partits l'equip té números per salvar-se, és cert, però també ho és que tot i sumar els 38 punts que l'equip pot sumar, farà que també en depengui la salvació que facin els altres rivals. Amb Reddis i Torredembarra pràcticament salvats, resta una plaça de salvació per a sis equips. Qui serà el més llest de la classe?