Fracàs

Editorial

L'equip està descendit i perd aquella categoria que tant va costar d'aconseguir. Hi han combinacions tant extranyes com difícils que passin perquè la Unió es salvi, i tothom, des de la plantilla com afició ja sap que l'equip la temporada vinent estarà a Segona Catalana.

És per això, que cal parlar clar i analitzar i explicar els errors que s'han comès aquesta temporada.

Aquesta temporada estava clar que aniria com s'ha acabat desenvolupant, malament.
La Junta Directiva encapçalat per Josep Maria Dalmau i dirigit des de la secretaria tècnica per Jaume Bonet, no ha complert amb les expectatives marcades i s'ha convertit una temporada amb decepció rera decepció
.
La junta va començar amb molta força, amb il·lusió i amb idees, però cap dels seus objectius s'ha complert.

Per entendre com s'ha desenvolupat tot aquesta temporada cap tirar enrera uns mesos, abans que la Junta agafés el club.
Setmanes abans de fer oficial el nou president i junta directiva, en l'assamblea general a Casa Caritat, la UE Valls s'estava jugant la permanència a Primera Catalana, permanència que es va assolir al Gunardó a la darrera jornada de lliga. Els dies previs a aquest partit, són varies les persones que van escoltar a membres de l'actual junta directiva que preferien que el club baixés de categoria, per la més fàcil gestió de l'entitat esportiva. Dies després, entren i es fan càrrec del club, un club que la temporada vinent jugarà a Segona Catalana.

L'Assamblea de canvi de junta directiva va crear incertesa als socis. I és que el pressupost de la Unió Esportiva Valls es veuria reduït gairebé a la meitat, fet que mesos més tard tampoc acabaria sent així, s'augmentaria  a part,i s'acomularia un deute de 4.000€ (mes de gener) amb la previsió de 12.000€ a final de temporada i retornar els 8.000 que el soci va considerar que es tenia que retornar a l'antic president. La Junta va presentar un balanç econòmic molt inferior a la de la temporada passada argumentant que la situació econòmica era difícil i que no estirarien més la mà que la màniga. És per això, acompanyat que es va tardar molt en negociar amb molts jugadors, que bona part de la plantilla de la temporada passada van acabar marxant a altres equips. El club, tenia una limitació econòmica per la plantilla, però es veuria que en l'assamblea del mes de gener, que el club reconeixia que la plantilla de la UE Valls acabava costant 1.200€ més cada mes respecte la temporada passada.

Amb aquestes xifres que el mateix club va oficialitzar s'ha d'entendre que la gestió tant econòmica com esportiva del club ha estat un fracàs rotund i un error en tota regla. La temporada passada hi havia un equip competitiu, jove i amb creixement, creixement i amb l'experiència d'una temporada ja passada a Primera Catalana, una categoria molt més dura que la que ha estat aquesta. El club desfà aquest equip al·legant qüestions econòmiques però mesos més tard reconeixen que els costa més la plantilla d'aquesta temporada, una plantilla amb molta menys qualitat i que des de la jornada 2 de lliga ha estat en descens, fet que fa qüestionar les decisions preses sobretot per un secretari tècnic que ha de fer un replantejament i el club hauria de veure si és la millor opció de cara al futur. Durant la temporada s'han fet reforços, i canvi d'entrenadors, però tot es va fer malament i tard.

La junta també va explicar en l'assamblea que explicava el seu programa que faria un equip de casa. Bé, nova promesa no complerta. Si bé és cert que si que l'equip hi ha jugadors de casa (Omar, Ike, Gerard, Feliu, Albert Martí, Loro, Penco...) i que en alguns moments s'ha tirat de jugadors de futbol base en partits complerts, la gran majoria dels reforços de la temporada han estat jugadors d'altres comarques i localitats, uns jugadors que tampoc han demostrat tenir més qualitat que els jugadors que la temporada passada van haver de deixar el club, perquè el club els va fer ofertes molt a la baixa. La plantilla no ha pogut aguantar la categoria, recordem, una categoria molt menys competitiva que la temporada passada i pel conseqüent, ha merescut baixar de categoria.

També es va fer una roda de premsa per explicar que la UE Valls tindria la seva grada d'animació. Amb l'encert de baixar el preu dels abonaments, la UE Valls va optar per fer també una grada jove per tal que els partits de casa i alguns de fora (els més pròxims) els joves del club i la ciutat, animessin l'equip. Bé, al cap de 3 partits de lliga, els bombos i el grup d'afició va passar a millor vida. Una nova promesa incomplerta. A més, en els partits com a visitants, en la gran majoria dels desplaçaments, la Junta Directiva no s'ha desplaçat, deixant sense representació institucional a l'equip en els seus desplaçaments.

La Junta Directiva de la Unió Esportiva junt a la secretaria tècnica suspenen de forma evident i clara el seu primer mandat al capdavant de la Unió Esportiva Valls, un any que pot acabar, sinó es diu al contrari, amb un dèficit de -20,000 euros, deixant una situació complicada de cara la temporada vinent i que es vegi ara més que mai, un futur incert.

I aquí arriba la propera pregunta que cal fer-se. Vist el primer any de la Junta, vist la situació econòmica i esportiva, vist que molts jugadors la temporada vinent no hi seran, que molts jugadors de Valls que estan fora a altres equips no voldran tornar per diferents motius, quin equip es farà de cara la temporada vinent a Segona Catalana? Quin nou projecte esportiu farà la Junta Directiva si decideix continuar la propera temporada? L'afició mostra la seva preocupació des de fa jornades i veu el futur, per primera vegada en molts anys, negre, sense expectatives i cap a caiguda. Temporada per oblidar, analitzar i demanar explicacions.