Mirem cap al futur o seguim parlant del passat?

Editorial

Cal deixar el passat enrera i pensar en el futur. S'ha perdut molts anys en el futbol vallenc i ara toca fer les coses bé. Es poden fer bé. Ara mateix s'està, es vulgui o no, en un moment històric o almenys diferent al viscut els darrers anys. Feia molts anys, des de la fusió de Valls Quatre Barres i Valls CF i després amb la unificació i sapració del futbol base vallenc, que no es vivia una situació igual. La Unió Esportiva Valls, amb 23 anys d'història al seu darrera, va votar favorable a l'absorció amb l'Escola Valls Futbol. El club, que va dimitir la junta directiva, pot desaparèixer i perdre la plaça a Segona Catalana, i això és una questió que no pot transcòrrer. És impensable que pugui perdre's ja que seria la mort súbita del futbol vallenc.

Qui va fer allò, qui va fer lo altre. És que aquest, és que l'altre. Si nosaltres som els millors o vam ser els primers o tenim més drets que un altre, jo tinc raó o el té l'altre... Tot el passat és passat i per mirar amb el futur amb optimisme cal deixar enrera el passat i les discussions. Cal deixar enrera el que van fer uns o van deixar de fer i sobretot cal deixar de banda els personalismes. Si s'aconsegueix fer això, el futbol vallenc farà un pas endavant i es pot començar a veure llum en l'horitzó. Cal sentar-se, parlar molt i dialogar encara més. S'ha d'entendre una sola cosa: Tothom vol el millor pel futbol de Valls. Llavors, a què esperem per arreglar el problema? Una ciutat amb 25.000 persones té prou armes per progressar molt més en aquest esport i ja és hora d'unir esforços i no sepra-los, perquè aquí qui hi surt perdent som tots.

S'ha iniciat un procés, i aquest procés ha de ser bo per a Valls. S'ha perdut molt temps cadascú ha anat pel seu costat i s'ha d'entendre que en aquest nou projecte i nova institució hi ha cabuda per a tothom. Abans de parlar, abans de prendre cap conclusió precipitada o inclús d'opiniar estaria bé escoltar amb detall i que qui hagui d'explicar com es desenvoluparà aquest nou projecte, ho expliqui amb claretat i transperència. A partir d'aquí, un cop resolt els dubtes, tothom té veu i sobretot vot.

Tarragona ho va fer amb el bàsquet, Reus ho va fer amb el futbol. Perquè Valls ha de quedar-ne exclosa? Sinó se sap fer, cal copiar el que altres llocs ha tingut resultat. El 27 de juny del 2013, serà una data que quedarà, per a bé o per a mal, en les pàgines de la història del futbol vallenc.