Confecció de plantilles

Editorial

Finalitzada la temporada 2012-2013 i en ple mes de juliol, pertoca confeccionar les plantilles i els quatre equips de Valls viuen situacions ben diverses i contraposades.

Qui menys canvis veurà aquesta temporada 2013-2014 serà el FC Atlètic de Valls on tot apunta que la majoria de la plantilla seguirà, ha excepció de pocs jugadors com és el cas de Dani Ferreira, que retorna al seu païs. L'Atlètic ja està planificant la plantilla i en breu es donarà a conèixer els primers reforços per encarar la nova temporada a Tercera Catalana.  Van acabar amb bona forma i tant sols la irregularitat de la primera volta els va impedir lluitar per fites més altes. Amb un equip més expert i amb alguns reforços que hi haurà en varies posicions, tot apunta que faran un equip encara més competitiu que el de la temporada passada.

La Unió Esportiva Valls jugarà a Segona Catalana i ho farà amb l'equip més de casa dels darrers anys. El 90% seran jugadors de casa. De moment, el 100% dels jugadors que s'incorporaran el proper dia 1 d'agost a la pretemporada són de Valls i resta de comarca i això dóna un plus a aquest equip. La situació econòmica també ha produït que això sigui i a més, que es tiri del sub-21 de l'Escola Valls Futbol on una desena de jugadors realitzaran la pretemporada amb l'objectiu d'aconseguir fitxa pel primer equip. La incorporació de Ramón Giró i les renovacions de jugadors de pes com Gomà-Camps, Feliu, Penco, Martí, Hicham o Plana apunta a que seran els jugadors referents d'un equip que també pujarà a dos juvenils: Juanito i Adri. Queda reforçar amb un parell de reforços la línia defensiva, així com també el mig camp i la banda esquerre de l'atac. Amb tot això, la plantilla s'ha començat a construïr a mitja setmana passada. En pocs dies pot acabar perfilada. L'objectiu d'aquesta temporada serà la de no sofrir per mantenir la categoria, que vist la situació institucional, es planteja com a un èxit.

Qui pitjor ho té és el sub-21 de l'Escola Valls Futbol que veu com es queda en quadre després que el primer equip de la ciutat li hagui agafat bona part de jugadors. Sense la seva majoria de jugadors referents, l'Escola haurà de veure quin equip pot acabar reconstruïnt de cara la propera temporada i si podrà fer, com aquesta temporada passada, un equip competitiu per plantar-se entre els millors del grup 3 de la Tercera Catalana.

Tampoc està sent un estiu tranquil per l'equip femení Nacional de l'Escola Valls Futbol, S'anunciava a final de temporada la marxa dels dos entrenadors i l'arribada a la banqueta d'Óscar Morgado. Amb la baixa ja confirmada de Carla Ventura (UE Vic), el femení Nacional buscarà reforçar algunes línies i també algunes possibles baixes més de cara la propera temporada. El club, en breu, podria anunciar les primeres incorporacions.

Per tant, Valls torna a viure un estiu mogut a nivell dels seus equips sèniors, tot això, a falta de dues setmanes per iniciar les respectives pretemporades i introduir-se ja en el que s'espera una nova temporada de lliga apassionant.