Una mort anunciada. Adéu Femení Nacional!

Editorial

Mai ha caigut del tot bé dins l'Escola Valls i a la mateixa ciutat. Venir amb l'etiqueta des del primer dia de la marca Nàstic i que tenia un sobrecost ha estat la seva perdició final. L'Escola Valls, després de dues temporades sent el referent provincial a nivell de futbol femení fa un pas enrera i retira l'equip de la competició per problemes econòmics.

Les retallades que l'Escola Valls Futbol està fent i haurà de fer ha deixat la primera víctima i aquesta estava clara quina seria. Mai s'ha acabat de valorar el futbol femení a Valls i s'ha deixat de banda sense parar-se un moment a comprendre la importància provincial que aquest equip i el conjunt que el formen tenia. El més dur, per l'equip ha estat la sobtada notícia. Dimecres van anar a jugar un amistós a Camp Clar i aquest dijous al matí es retirava l'equip sense que aquest pogués fer res. 

El greuge econòmic d'una Escola valls Futbol que porta fent les coses malament fa ja algunes temporades s'ha deixat la primera víctima i potser no serà la última. De moment, el sub-21, que costa 2.000€ menys que el femení Nacional, no es toca de moment, tot i que tampoc té un futur molt clar i esperançador, a llarg termini.

Cop dur pel futbol femení que en una mateixa setmana veu com el Girona també desapareix, dos equips punters a Catalunya que sort que arriba quan més s'està apostant pel futbol femení, almenys això és el que molta gent s'omple la boca dient, però la realitat segueix sent la mateixa. Es tenien que prendre decisions i s'han pres. L'Escola Valls no podia fer front a unes despeses anuals d'11.000€ que costava l'equip. Tampoc se sap si s'han gastat totes les vies possibles abans de prendre o no aquesta decisió. De totes maneres ja de poc serveix treure conclusions. Tampoc els hi serviran a un equip que queda sol i desemparat. 

La plantilla ha defensat els colors de la ciutat de Valls arreu dels camps i ha donat el màxim d'ell mateix quan ningú hi creia. Ha estat capaç de fer dos subcampionats consecutius quan tant sols elles saben el que els ha costat. Guanyar a camps com Girona, Barça o Espanyol està a l'abast de pocs i l'Escola Valls Futbol ho havia assolit. Si ni institucions com el Barça o Espanyol, van poder amb aquest equip, qui si que ha pogut és el color verd dels diners.

L'equip i la categoria ja són històries a Valls i tant sols es podrà viure del record, record que alguns podran recordar de bon grat i altres, simplement no el tindran per la poca valoració d'un equip que va portar Valls al més alt del futfem.