10 jornades per entendre la #2cat6

Editorial

Ja s'han disputat 10 jornades d'aquesta apassionant #2cat6 i es poden treure ja algunes conclussions en clar.

Fins al moment, el Reddis és l'únic equip que menja apart. 28 de 30 punts inicials els converteixen en un equip temorós i per suposat, clar aspirant a l'ascens directe. A un sol partit per realitzar el millor inici de lliga de la seva història.

Tots els equips poden guanyar contra qualsevol. Sinó que li diguin al Cambrils. Morell, Gandesa i Tortosa sembla que puguin ser tres equips amb aspiracions a lluitar per la segona posició. Els de Pallarés van millorant, sobretot fora de casa, mentre que el Gandesa, amb el seu bloc i estil de joc li està funcionant, tot i venir de perdre el primer partit. El Tortosa, va per ratxes, o guanya varis partits o està altres sense guanyar. El seu estil de joc, de tocar des de darrera, és juntament amb el Valls, dels pocs equips que intenten jugar així.

El Remolins Bitem és l'invitat a la zona alta. Amb 17 punts de 30, ha sumat bona part dels punts per aconseguir la salvació. Això segur que els farà anar tranquils tot el que resta de temporada. La Cava no acaba de funcionar. Tot i ser el primer en guanyar al Gandesa, és un fet que ha punxat en partits que no tindria que haver punxat, i d'això s'en recordarà a final de temporada.

La UE Valls segueix sent una incògnita. De moment, 17 de 30 punts i a 4 del segon. Està dins del grup que no s'ha despenjat, igual que un Perelló i Ampolla que sembla que no sofriran per mantenir-se. Inclús, podrien acabar sent una de les sorpreses, tot i que no hi hauria lloc per una de les 5 primeres posicions. Els dos equips estaven evocats a trobar-se a hores d'ara amb menys puntuació de la que tenen.

Els empats a condemnat al Catalònia a la zona mitja. Tot i només portar dues derrotes i mostrar una bona imatge aquest primer tram, els ebrencs els costa guanyar i això els farà mantenir-se durant tota la temporada per la zona on es troben. No haurien perquè sofrir.

A partir d'aquí, ja és una altra història. El Roda de Barà, es pot complicar la vida. Amb 12 punts, de moment està a 5 punts per sobre del descens, però les darreres jornades no auguren res de bo.  Una de les decepcions és l'Alcanar. Amb 9 punts de 30, i a dos del descens, aquest equip no és el que era i aquesta temporada prou farà en no complicar-se la vida i mantenir-se a la Segona Catalana.

Amb els mateixos punts una Canonja, que haurà d'erradicar els problemes a casa. Bona plantilla però les coses no acaben de funcionar.  La Selva del Camp en canvi, està donant guerra. Sent el pressupost més baix junt al Calafell, es troba amb 8 punts. De fet, els dos equips que haurien d'ocupar la darrera posició, Selva i Calafell, tenen 8 i 7 punts i disposats a donar la sorpresa aquesta temporada. Almenys lluitaran fins al final. De moment ho estan fent i tot i estar a la zona baixa.

El Vila-seca manté una situació similar a La Canonja. Mal primer tram de lliga on els resultats i les lesions els porta a ocupar una de les places de descens. Molt haurà de canviar un equip que per jugadors hauria d'estar molt més amunt.

Cambrils i Roquetenc de moment són els dos cuers. Amb molts problemes, estan cridats a sofrir a causa d'unes primeres jornades on tan sols han pogut sumar 6 punts. Amb problemes d'estil, però també de gol, en el cas del Cambrils i de defensa en el cas del Roquetenc, hauran de treballar per capgirar aquesta situació.

Va ser el Roquetenc qui semblava que podria ser el primer club on canviar de mister. Sembla que les aigues a Les Roquetes s'han calmat, momentàneament. Serà allí o en un altre lloc el primer club on saltarà el tècnic? En breu podriem saber-ho.