El problema és estructural

Editorial

La UE Valls ha de replantejar el seu futur a mitjà termini. El pressupost d’aquesta propera temporada serà de 40.000 €, i la meitat serà fruit de subvencions.


El club porta moltes setmanes esperant les subvencions per poder liquidar la temporada 2013-2014 i poder arrencar la nova, la 2014-2015, fet que ha provocat que alguns jugadors no estiguessin al corrent de pagament. Malestar entre jugadors, club i ajuntament per una subvenció que ha costat molt d’arribar, i que es va acordar fa temps.
 

La UE Valls, estructuralment, ha de fer un gir i un replantejament vist la situació del futbol català i, també, vallenc. La sort és que el 95% de la plantilla són gent de casa, i amb poques sortides viables per a ells, el millor és quedar-se, però no és fàcil poder-ho aconseguir cada temporada. Pocs recursos i poca gent darrere per tirar del carro. Cada vegada menys socis (actualment, 70). L’única cosa positiva és que al Vilar i segueix anant-hi gent (dels camps de 1a i 2a Catalana que més gent va). 


El model de club de la UE Valls dels darrers anys sembla estar caducat i, per sobreviure en aquests nous temps i mantenir un model econòmicament, socialment i, sobretot, estructuralment sostenible, s’ha de començar a treballar des d’ara per posar-hi mesures i buscar-hi solucions. No és fàcil, i estar davant d’un club representa sacrifici, dedicació i esforç, però és un tema que s’haurà de posar tard o d’hora damunt la taula. Tenen l'experiència que comptar amb subvencions és complexe i desgasta a qui està al càrrec. 
 

Valls genera jugadors per poder competir en categories importants. El club ha de poder sobreviure sense dependre exclusivament de les subvencions, tot i que aquestes hi han de ser.