Una autèntica vergonya

Editorial

La primera jornada de lliga al futbol més modest ha estat marcat per un fet, sobretot a equips de Segona i Tercera Catalana. Els jugadors estrangers –la gran majoria- han vist com no se’ls ha pogut tramitar la fitxa ja que no tenien el permís del seu país d’origen.
 
Molts equips han vist com no podien convocar a varis dels seus jugadors –casos de 5 o 6 jugadors i inclús més- perquè la Federació Catalana els impedia fer la fixa a través d’internet. Banquetes buides amb només l’entrenador, clubs que s’han presentat amb tant sols 11 jugadors, altres que han hagut de suspendre els seus partits, porters que han tingut que jugar de porters per completar l’equip… Tot això a la primera jornada on el futbol ha quedat eclipsat per un problema que porta de maldecap a molts.
 
Les informacions són pobres i confuses. La raó del motiu ningú l’acaba d’entendre del tot però el que està clar és que els clubs tenen por que aquesta situació burocràtica tardi temps en resoldre’s. No estem parlant d’estrangers que arriben aquest any a jugar a futbol, estem parlant de jugadors que porten, alguns una década jugant i que aquesta temporada sembla que la Federació Catalana s’ha quadrat i se li ha complicat la papereta. És una operació a tres bandes: Federació Catalana, Espanyola i país d’origen dels jugadors, fet que fa pensar, que o bé s’espavilen molt, o bé, molts jugadors estaran partits a la grada sense poder tramitar la seva fitxa per a jugar a futbol amateur. Mentrestant, podran treballar, anar al metge, votar, i un sense fi de coses més, però jugar a futbol, no.