Toca fer un replantejament estructural a la UE Valls

Editorial

Anem de mal en pitjor. La UE Valls sempre s’ha caracteritzat per oferir alts i baixos, tant en la faceta esportiva com la social i estructural. El club, hereu d’aquella fusió entre el Valls i el Quatre Barres, ha tingut històricament pocs anys tranquils. De fa pocs anys cap aquí, l’estructura del club ha perillat en diverses ocasions, i almenys en un parell d’elles, inclús s’ha patit per la seva desaparició. 
 
 
El món va canviant i amb ell no pot ser menys el futbol. A Valls, l’actual primer equip i referent de la ciutat, la UE Valls li pertoca fer autocrítica de la dèbil situació que passa i posar-hi remei. Amb poca estructura de club, es necessita fer un pas endavant pel bé de l’entitat. Amb canvis de president gairebé cada any (tres en tres anys), es necessita d’una vegada per totes una junta forta, eficaç i productiva. Un cop aconseguit això -el més difícil- s’ha de planificar la vessant esportiva. 
 
 
No es pot pensar en ascensos a Primera Catalana si no es té un club ben moblat, fet que des del descens a Segona Catalana no hi és. A poc a poc, les relacions amb Escola Valls sembla anar millor, i d’això les dues parts se n’han d’aprofitar. A partir d’aquí, la vessant esportiva hauria de prendre força. No pot ser que actualment no hi hagui suficients jugadors del primer equip per completar una convocatòria, tot i tenir una plaga de lesionats. Per circumstàncies diverses, han anat marxant diferents jugadors (temes personals, laborals o decisions internes). S’ha de fer una previsió de cara anys vinents per no repetir-se situacions similars. 
 
 
El club hauria de tornar a ser un referent a nivell provincial, ja que fora l’Alt Camp la marca UE Valls sempre ha cridat l’atenció, i es vagi al camp que es vagi, sempre el nom de UE Valls es tenia amb bona consideració. Toca tornar a ser un referent, a partir de la regeneració com a entitat. Es va fer un cop, quan l’equip va baixar a Segona Regional i s’hauria de tornar a produir ara. Em consta que més d’una persona s’està movent per a intentar canviar la dinàmica de l’entitat i millorar certs aspectes que s’han anat deixant per la situació dels últims anys. Mai és tard, però si que s’ha de treballar per a assolir-ho.