UE Valls: qui és el responsable de la mala situació de l’equip?

Editorial

Amb un sol punt sobre quinze possibles i cuers de la categoria, la Unió Esportiva Valls ha començat de la pitjor manera possible la temporada 2015-2016. Amb unes expectatives molt més altes de les que s’han vist fins al moment, el club planteja molts dubtes i s’ha de plantejar què és el que ha fallat.

 

En primer lloc, s’ha de mirar la plantilla. En la pretemporada ja quedava clar que 18 efectius podrien ser pocs. Amb qüestions laborals pel mig, en molt pocs entrenaments es va superar la xifra de 14 jugadors. Comença la temporada i arriben les lesions: Ferri, Javi, Salva… Era imprevisible. La marxa de Gomà-Camps, no. Ja se sabia que a aquestes alçades acabaria marxant.

 

Si les lesions no es poden preveure, sí que se sap què pot ocórrer en el decurs de la temporada i que si tens una plantilla curta hi poden haver problemes. I ara se’n tenen. A més, s’hi han d’afegir les sancions. La UE Valls és un club propens a acumular sancions.

 

A la jornada 5 de lliga l’afició, el club i la plantilla sap que no es pot oferir una imatge com la que s’ha donat aquest diumenge, amb dos jugadors a la banqueta (un d’ells, juvenil). Això ja recorda la temporada passada. Que a la jornada 5 hi hagi problemes d’efectius no és culpa només de la plaga de lesions, sinó, simplement, d’una mala planificació a pretemporada.

 

A l’estiu des d’aquí ja dèiem que la plantilla era curta i que faltaven reforços. López portava els seus jugadors però faltava algú més, i ja ha quedat demostrat. El míster vol solucions i aquestes s’han de donar pel bé d’un equip que està nerviós i molest per un panorama que també veuen i palpen. Són els primers a veure que falten efectius, però la secretaria tècnica del club, fins al moment, s’ha mostrat excessivament tranquil·la.

 

Doncs, qui és el responsable de la situació que traspassa l’equip? En un club, qui s’encarrega de fer una plantilla i que aquesta compleixi els objectius marcats és la secretaria esportiva. Ha d’analitzar què pot aportar cada jugador i, alhora, si falten reforços. I posar-hi mesura. Des de pretemporada, repetim, se sabia. Però no s’han buscat solucions i ara, a corre-cuita, s’haurà d’actuar, ja que el míster així ho exigirà.

 

Si en altres àrees el club està fent passos endavant i està demostrant una evolució respecte a temporades anteriors, l’enquistament de l’apartat esportiu del club és simplement preocupant. A més, en una ciutat com Valls fa de mal veure com se li tanquen les portes a gent de dins de Valls, com ha passat i està passant. Jugadors que tornarien al club veuen com han de seguir en altres clubs per decisions internes que no s’acaben d’entendre.

 

En cinc jornades de lliga la nota de la UE Valls és insuficient i s’estan fent unes xifres de l’èpica Pinyol. Cal fer memòria, ja que aquella junta va ser molt criticada en el seu moment. Ara, lluny de ser crítics, s’han de buscar solucions, perquè veure la UE Valls últim a Segona Catalana fa mal als ulls.