Quan el bon ambient és una peça clau a un equip

Editorial

Aquest diumenge al municipal de Torreforta s’han enfrontat dos equips contraposats quant als seus objectius a inicis de temporada. La Cultural Torreforta, després del descens i canviar gairebé la totalitat de la plantilla per afrontar la Segona Catalana, molts l’etiquetaven com un equip “caramel” com el mateix Francisco Torres deia a aquest mitjà a la prèvia del partit. Per contra, a la UE Valls, molts l’ubicaven com un dels equips que haguera d'estar lluitant per encabir-se a les primeres posicions de la lliga.

 

Portem 10 jornades d’aquesta temporada 2015-2016 i veiem com el Torreforta està un punt per sobre de la UE Valls, uns vallencs que actualment, estan lluitant per soritr de la zona baixa de la classificació. Doncs què està passant a un equip i a l’altre per trobar-se en situacions diferents?

 

La majoria de reforços de la UE Valls de cara aquesta temporada han estat jugadors del CDC Torreforta de la temporada passada a Primera Catalana. De fet, López es va emportar part del bloc lineal de l’equip, i això, tot i que econòmicament tampoc s’ho podia permetre un any més, pel Torreforta no deixava de ser un maldecap, ja que havia de refer tot l’equip. Doncs, això, el Torreforta ho ha sabut suplir, entre moltes altres coses, amb un bon ambient dintre del vestuari, que també es veu reflectit al terreny de joc.

 

La UE Valls, tècnicament es podria dir que seria, al 100% els dos conjunts, millor que la Cultural Torreforta, però diumenge va quedar palès un fet; que tot i la qualitat en la plantilla vallenca, l’esforç i solidaritat d’una plantilla -CDC Torreforta- que a inicis de temporada plantejava seriosos dubtes, potser contrarestat sent una pinya.

 

D’equips bons ni ha un grapat a aquesta Segona Catalana, però en el fons, qui acaba destacant ha de tenir una qualitat comuna: la de tenir un vestuari unit, sense retrets i tots ramant a la una. Aquest factor pot acabar sent determinant al llarg d’una temporada

 

Tenir un equip de qualitat ho signaria qualsevol club, però s’ha comprovat temporada rere temporada que amb tenir jugadors tècnicament bons no et porta necessàriament a l’èxit.