"El més important és formar millors jugadors del que eren a inici de temporada"

per Francesc Fàbregas Gaya

Jaume Bonet Entrenador Atlètic de Valls

Atlètic de Valls

Jaume Bonet en el dia de la seva presentació
Jaume Bonet en el dia de la seva presentació | Cedida

Què és el que et fa decidir acceptar l’oferta d’entrenar l’Atlètic de Valls?
La primera raó és que el meu fill petit acaba l’època de juvenil i tinc ganes de tornar-lo a entrenar un any. La possiblitat de que vagi en un equip que jo pugui entrenar-lo, fa que la casualitat del futbol s’ajunti una cosa amb l’altra. Ell acaba l’etapa de juvenil i ha de començar l’època amateur i l’Atlètic de Valls es posa en contacte amb mi primer com a opció perquè ell vagi a l’Atlètic i després ho faig una cosa meva. Fa dos anys el vaig entrenar i va crèixer com a jugador i aquí crec que pot crèixer una mica més. És una operació que també voldria fer amb el meu fill gran, en Roger. No sé quan però potser tinc la sort de poder-lo entrenar en un equip professional, que és el que m’agradaria per acabar com entrenador professional. La segona raó pel que em convenç l’Atlètic és perquè tinc una persona allà que sempre ha estat molt fidel a mi, que és en Roger Bordas, al qual vaig entrenar a la UE Valls molts anys i sé que en puc confiar. El tercer motiu, i no per això menys important, és que l’Atlètic de Valls actualment ve a ser l’amateur de la ciutat de Valls. Crec que és el pas que hi hauria d’haver en tota la ciutat després del futbol base i el primer equip. A l’Atlètic, per les circumstàncies que siguin -ja sigui perquè s’ha estructurat malament el futbol a Valls o altres raons- hi ha la immensa majoria de jugadors que he tingut a l’amateur i juvenil.      

Tenir la immesa de jugadors que has tingut en el passat, ajuda?
A mi sí, però també a ells,  perquè saben qui i com sóc. No hem fet encara la plantilla i estem mirant quins jugadors es poden quedar i quins incorporar, i en base al coneixement que tinc d’ells, farem. La meva manera d’entrenar i jugar és una, i la forma d’organitzar un equip -amb entrenaments i disciplina- també és coneguda. Sobre les idees que jo tinc, confeccionarem una plantilla que s’adapti a aquestes circumstàncies.

Tenies ganes de tornar a les banquetes?
No és que en tingués ganes..Era contrari, a no ser que fos per aquestes situacions personals, o perquè vingués un equip que m’il·lusionés o motivés de forma forta, com sigui un filial d’un equip gran. Crec que la meva escala de valors se centra en coses importants: entrenar als fills ha estat important, i entrenar a gent jove i amb ganes també ho ha estat.

Amb quina idea arribes a l’Atlètic?
La meva idea sempre ha estat formar millors jugadors, fer un bon futbol, i si es dóna la situació, intentar l’objectiu que tothom es posa quan s’inicia un campionat. Uns voldran conservar la categoria i altres intentar l’ascens. Crec que estem en el segon grup, perquè fa anys que es volta l’objectiu, però per a mi el més important és formar millors jugadors del que eren a inici de temporada, practicar un bon futbol i que el públic estigui content.

Quina idea hi ha a l’hora de confeccionar la plantilla?

El primer que els vaig dir és que per la plantilla jo podia decidir alguns jugadors, però em semblava bé si volien mantenir els que tenien, si estaven contents amb ells. Solament els he posat dues condicions, que són l’assistència als entrenaments i la implicació en el projecte. No m’hi poso per passar l’estona. Sóc prou seriós per donar-ho tot a la mida del possible i espero el mateix dels jugadors. En les reunions amb el club m’ha semblat que estan amb moltes ganes i entusiasme amb aquesta nova temporada. Penso que el que hem de fer és fer-ho bé i intentar que tothom, amb l’esforç, estigui content al final de la temporada.

Havies entrenat a la UE Valls, a l’amateur. Quedava l’Atlètic?
Sí [riu], encara que no ho havia pensat mai. Després hi penso i dic, per què no? Realment és un equip de Valls on molts jugadors han passat per mi. És un pas més i penso que tots els jugadors tenen les mateixes possibilitats per a ser entrenats amb algú amb experiència. Ells m’han vingut i m’han ofert i sempre em costa, si em proposen les coses amb entusiasme, dir que no. Després s’han conjuntat la situació del meu fill i que la gent que ve li tinc afecte.

Agafes l’equip en una temporada que es preveu molt apassionada a la categoria pels noms d’equips que hi hauran...
 Això ho sento gairebé cada temporada, i quan no és així, perquè els noms dels clubs que baixen no són importants, llavors et surt un equip que no et pensaves i et competeix pel teu objectiu. Si hi ha equips importants millor, perquè t’ho acabes prenent més en serio.