REPORTATGE. Tres equips, una sola plaça

Montblanc, Atlètic de Valls i Arboç, els tres conjunts que opten a la plaça de play-off d'ascens a Segona Catalana

per Francesc Fàbregas Gaya

Tercera Catalana 2 i 3

Montblanc, Atlètic de Valls i Arboç, lluitaran per la segona plaça
Montblanc, Atlètic de Valls i Arboç, lluitaran per la segona plaça | F.F.G/Marc Lladó

A deu jornades per acabar la lliga regular a #3cat3, Montblanc, Atlètic de Valls i Arboç es troben separats per tres punts. Tots ells, lluitaran per una segona posició final, que els donarà dret a disputar el play-off d'ascens a Segona Catalana.

La Tercer Catalana està a punt d'entrar al tram final de la temporada. 30 punts en joc i la segona plaça està més viva que mai. L'Atlètic Roda de Barà és el líder de la categoria, amb 59 punts, i té set de marge respecte del Montblanc, 9 respecte de l'atlètic i 10 respecte de l'Arboç. La seva solidesa durant la temporada -amb una sola derrota- el posa com a màxim aspirant a la primera plaça.

Però, i la segona posició? La que dona el premi de disputar el play-off? Aquesta, està molt més disputada. Tres equips lluiten per ella i només els separa tres punts. Tres aspirants: Montblanc, Atlètic de Valls i Arboç. Dos d'ells ja es van veure en aquesta situació el curs passat. Els montblanquins li guanyaven la partida als vallencs però perdien el play-off d'ascens. Enguany, es tornen a trobar en la disputa però amb un tercer protagonista; l'Arboç.

El Montblanc, voldrà tornar a jugar el play-off d'ascens a #2cat6. Foto: Marc Lladó

CF Montblanc: amb l'experiència de l'any passat

Albert Pérez (Montblanc):
"Les opcions matemàtiques d’atrapar al Roda hi són, però no són reals"

El CF Montblanc, ara mateix és el segon classificat, posició que porta ubicant les darreres jornades i que sembla capficat a no deixar escapar. Tenen l'experiència de la passada temporada, on ja van promocionar i van saber aguantar la pressió tot el tram final de temporada. Albert Pérez, entrenador del Montblanc, primerament, descartava poder atrapar el Roda de Barà "Hi ha opcions matemàtiques, però no són reals. El Roda s'està mostrant molt superior a la resta d'equips durant tot l'any", i considera que no creu que tinguin problemes per a mantenir la primera plaça.
 

Pérez, considera que l'Atlètic és favorit pel segon lloc. Foto: Marc Lladó

Parlant de la segona, i la lluita aferrissada amb vallencs i arbocencs, "està molt igualada", i recalcava que pel Montblanc "ja és un èxit està allí lluitant-hi, amb la plantilla que té l'Atlètic de Valls, afegint els reforços que han fet". Traient-se pressió, Pérez donava als vallencs com a favorits. "La lògica et diu que són els favorits a quedar segons, però això és futbol i mai se sap. Nosaltres entrenarem i competirem al màxim com sempre, i després ja veurem que acaba passant".

"Els partits directes seran importants però no decisius"

Per acabar, el tècnic del conjunt montblanquí considerava que els partits directes seran "importants però no decisius", però també recorda que hi ha altres partits "que tampoc es podrà fallar i s'haurà de mostrar regularitat fins al final".

 

FC Atlètic de Valls: aquest any sí?

Jaume Bonet (At.Valls): "Hi ha enfrontaments directes entre els tres equips i el que sigui millor serà el que acabarà segon"

El conjunt vallenc s'ha quedat a les portes de fer play-off en varies ocasions en aquests últims anys. De fet, lluny queda aquell 1 de juny de 2015 quan van disputar el seu darrer play-off. I la passada temporada s'hi van quedar fora per dos punts. Enguany ho volen tornar a intentar i per a alguns, sobretot pels seus dos rivals directes, són el favorit per a fer-ho.

Els vallencs, enguany, buscaran poder fer el play-off. Foto: F.F.G

Jaume Bonet, des de la seva arribada tampoc se'n va amagar, i va fer una plantilla amb noms destacats. A més, darrerament ha aconseguit reforçar la plantilla, fet que li dona més amplitud i qualitat. Preguntat pel final de temporada en aquesta lluita per la segona posició, Bonet afirmava que "ara es veurà qui està més fort i preparat per aquestes batalles que es presenten. Personalment, penso que l'equip dels 3 que no només sigui tècnicament, sinó que estigui més implicat, amb un grup més fort i sencer serà qui acabarà ocupant el segon lloc".

Bonet augura un final ajustat entre els tres equips. Foto: F.F.G

El tècnic vallenc, es volia treure l'etiqueta de favorit entre els tres equips que opten per aquesta segona posició. "Normalment els altres equips diuen que no són favorits perquè així facilita que sinó ho aconsegueixen és normal, perquè ho ha aconseguit el que és favorit", i ressaltava la gran igualtat entre els tres conjunts. "Tot pot passar, hi ha enfrontaments directes entre els tres equips i el que sigui millor serà el que acabarà segon", i recorda que això es demostra al camp.

"Hi ha altres jornades que també poden ser conflictives on es poden perdre punts"

Mirant el calendari que resta en aquestes deu jornades, tots tres equips es veuran les cares entre sí. "Hem de jugar contra Montblanc i Arboç, i a més a la darrera jornada de lliga jugaren contra el Roda. La resta també jugarà entre sí i poden ser decisius, però no ho sé. Hi ha altres jornades que també poden ser conflictives on es poden perdre punts", però no se li podia escapar d'afirmar que sí "guanyem contra els tres de dalt tindríem molt superat".

CF Arboç: creure-hi fins al final

Bernal (Arboç): "El Roda de Barà està dos esglaons per sobre, mentre que Montblanc i Atlètic de Valls n'estan un per sobre"

Els baix penedesencs s'han convertit en l'esperança comarcal a Tercera Catalana. Arriben a la 25a jornada de lliga amb opcions al play-off d'ascens, a tres punts del segon lloc. Volen mirar-se d'igual a igual amb Montblanc i Atlètic de Valls. Potser no en qualitat de jugadors, però si en entrega i il·lusió. "El Roda de Barà està dos esglaons per sobre, mentre que Montblanc i Atlètic de Valls n'estan un per sobre de la resta", deia Jordi Bernal, tècnic de l'Arboç.

L'Arboç, ha anat de menys a més durant la temporada. Foto: Marc Lladó

Bernal, arribava al club arbocenc per liderar un projecte de gent de casa i amb una idea concreta d'equip. "Hem anat de menys a més i ens hem hagut d'adaptar a jugadors nous, i també a mi, que arribava al club". Si bé, segons el tècnic l'objectiu inicial "no era el de promocionar, i així ho vam dir a l'inici, sí que anem partit a partit i competim, fet que excepte el dia del Roda de Barà, la resta ho hem fet".
 

Bernal, parla sobre la situació en aquest darrer tram de temporada. Foto: Marc Lladó

L'Arboç basa la seva bona temporada arran del treball que han anat fent dia a dia, de l'esforç, picar pedra i en conjuntar el grup. El tècnic baix penedesenc, parlava sobre els rivals directes per aquesta segona posició. "El Montblanc té a Valcàrcel, un gran davanter, i a Yatma Fall, mig centre que és un gran jugador, mentre que l'Atlètic fa un joc brillant, on va aconseguir moltes jornades sense perdre i quan arriba l'hora de la veritat, incorporen jugadors de gran nivell. A nosaltres aquestes circumstàncies no se'ns dona".

"Nosaltres ho fem el màxim millor possible a base de treball"

Amb un final de lliga molt apassionant, i que entre els tres equips només els separa tres punts, tot pot acabar passant i el més regular en aquestes últimes 10 jornades obtindrà la recompensa. Bernal, molt orgullós de la tasca que està fent el seu equip, recordava que "A l'Arboç no tenim ni un Valcàrcel ni un Jaume Bonet. Nosaltres ho fem el màxim millor possible a base de treball".