#2cat6 / Prèvia J.28 / Frenètic cap de setmana

La UE Valls pot ser nou equip de Primera Catalana i la Pastoreta, de Tercera Catalana, de forma matemàtica

per Francesc Fàbregas Gaya

Segona Catalana grup 6

El CE Vendrell es juga a Tortosa tres punts d'importància
El CE Vendrell es juga a Tortosa tres punts d'importància | F.F.G/El Travesser

La UE Valls pot ser matemàticament equip d'#1cat2 depenent dels resultats, mentre que l'EF Pastoreta pot ser matemàticament equip de Tercera Catalana. La lluita per la segona plaça i per la permanència, punts d'interès d'aquí a final de lliga.

Jornada intensa i amb molt en joc on els tres primers classificats tenen partits complicats. El Valls visita Amposta, mentre que el Catllar visita Vila-seca i el Tortosa, Vendrell.

Primera opció, tot i que complicada d'assolir l'ascens per la UE Valls. Foto:F.F.G

La Unió Esportiva Valls pot certificar l'ascens matemàtic aquest diumenge. Tindrà la primera oportunitat de set que li resten. Per això, haurà de guanyar al difícil camp de l'Amposta, mentre que, a part, haurà d'esperar una derrota del Catllar a Vila-seca. Si passa això, seria el primer dels equips dels sis grups de Segona Catalana en assolir l'ascens.

El Catllar visitarà Vila-seca, sabent de la importància del partit. Foto: F.F.G

Catllar i Tortosa, segueixen amb el seu particular frec a frec pel segon lloc. Els dos venen d'empatar la jornada passada i segueixen amb 5 punts de diferència entre uns i altres. Els del Baix Gaià visitaran Vila-seca, en un partit d'alts volts. I és que si el Catllar vol defensar el marge que té amb el Tortosa, el Vila-seca no li queda altra que treure un bon resultat per pensar en la permanència.

El Vila-seca sap que un error més els pot complicar molt la salvació. Foto: F.F.G

Situació exacta a Tortosa. Els locals necessiten els 3 punts i saben que una nova punxada els pot frenar les seves opcions d'atrapar el segon lloc. Però davant tenen un Vendrell que marca zona de possible descens amb 28 punts i està a 5 punts del 13è lloc, també afectat pels possibles descensos compensats. Aquest fet fa que sigui un dels partits més atractius de la jornada.

El Móra, un dels afectats pels possibles descensos per compensacions. Foto: F.F.G

Drama pels tres últims classificats
L'Escola Futbol La Pastoreta pot certificar matemàticament i sense cap mena d'opció el descens directe aquesta jornada. Ho farà si no treu un millor resultat que el Vendrell. De fet, els reusencs virtualment estan descendits fa setmanes, ja que només han sumat 10 punts. Aquesta jornada reben la visita del Móra la Nova, equip implicat també en la zona de salvació. Tenen 33 punts i es troben tretzens, el fet que fa que trobin en lloc de possible descens, depenent sempre dels que acabin baixant de les categories superiors.

L'Ulldecona visita el camp de la Reddis. Foto: F.F.G

La Reddis, per la seva banda, també ho té molt difícil. Te 17 punts i està en una situació molt complexa. Duel també amb un altre equip implicat per la permanència com és l'Ulldecona, equip que a hores d'ara sembla que marca la primera posició de permanència a Segona Catalana, amb 36 punts. Quant a la Cultural Torreforta, amb 21 punts, sembla encastat a no renunciar a la permanència, encara que ho té difícil. No cal negar-ho però resisteix i vol lluitar fins al final. Amb 21 punts rep al Camarles diumenge migdia i ha puntuat en tres dels últims quatre punts. Per contra, el Camarles, amb 41 punts, lluita per una posició entre el cinquè i vuitè lloc.

La Canonja visita el camp del Riudoms. Foto: F.F.G

La Canonja, Pobla B i La Sénia no ho tenen fet ni molt menys
Tot i situar-se a la zona mitjana de la classificació, la Segona Catalana és molt complexe, per culpa d'aquests famosos i discutibles llocs de possible descens per compensacions. Això fa que equips com La Canonja (11è), Pobla B (10è) i La Sénia (9è) no ho tinguin fet ni molt menys. La Canonja te 36 punts i aquesta jornada visita el camp del Riudoms, qui te 40 punts, equip que sembla que no hauria de patir. Els canongins però, necessiten algun punt més per no arribar al tram final de lliga amb problemes. Pobla B i La Sénia, amb 37 punts respectivament, estan amb la mateixa situació i el possible descens el poden tenir a 4 punts, i inclús a 1 si acabessin baixant (poc provable) fins a set equips. La Pobla B rep la visita del cinquè, el Gandesa, mentre que La Sénia s'enfronta a una Ampolla (4rt) que ha afluixat en les últimes jornades.

Resultats
Dissabte

Reddis-Ulldecona 16h
Pobla B-Gandesa 16h
EF Pastoreta-Móra la Nova 17.30h
Riudoms-Canonja 18h
Diumenge
Torreforta-Camarles 12h
Amposta-UE Valls 17h
Vila-seca-El Catllar 17h
La Sénia-Ampolla 17h
Tortosa-Vendrell 17h