La UE Valls buscarà el seu quart ascens en l'última dècada

Les temporades 2008-2009, 2010-2011 i 2016-2017 el club ha assolit ascensos de categoria. Tres a Primera Catalana i un a l'antiga Primera Regional.

per Francesc Fàbregas Gaya

UE Valls, Primera Catalana grup 2, Segona Catalana grup 6

Últim ascens de la UE Valls, fa dues temporades
Últim ascens de la UE Valls, fa dues temporades | F.F.G/El Travesser

Diumenge la UE Valls pot certificar un nou ascens com a club, el quart en la darrera dècada, i tornarien a la màxima categoria del futbol català amateur.

29 d'abril del 2009, 30 de maig del 2011 i 11 de juny del 2017 són dues dates per a recordar entre el club blanc-i-vermell. Són els seus darrers ascensos a Primera Catalana, i de confirmar-se diumenge, seria el tercer any en menys d'una dècada.

La temporada 2008-2009 el club va assolir l'ascens al que era l'extingida Primera Regional. Era el 29 d'abril de 2009 al Vilar, davant del Sant Jaume dels Domenys. Golejada per 6-0 i hat-trick de Manel Cazorla. L'equip, que havia dominat clarament la temporada amb Miquel López, retornava a Primera Regional.

El 29 d'abril del 2009 la UE Valls celebrava l'ascens a Primera Regional. Foto: F.F.G

La temporada 2010 i 2011, amb Josep Maria Català, inicialment, i després amb Isaac Fernández, l'equip aconseguia l'ascens després d'una dècada sense assolir-ho. Era un èxit d'un club que havia naufragat per l'antiga Primera i Segona Regional durant varies temporades. Però tornaven al futbol català de màxima representativitat. L'equip estaria dues temporades a #1cat2 fins què es perdria.

El 12 de juny de 2017, a Mataró, i després de quatre llargues temporades novament a Segona Catalana, l'equip aconseguia tornar a Primera Catalana. Va ser després d'un play-off d'ascens amb el CE Mataró. 2-1 a l'anada amb un Giró salvador al descompte, i un 1-1 a la tornada, amb novament protagonisme per Giró que marcava el gol que donava l'ascens. L'ascens venia de la mà de José Miguel López i Toni Oruj.

Aquest 14 d'abril, jornada 29 de lliga de Segona Catalana podria tornar a ser una data per guardar pel club vallenc. I a més, seria l'ascens més matiner de la història del club. El Vilar està preparat per la celebració, però primer hauran de guanyar al Torreforta, un equip que es juga la permanència.