ENTREVISTA. Joan Pallarès (UE Valls): 'anàvem amb la idea feta de l'ascens des del minut u. No ens vam amagar'

L'entrenador de la UE Valls valora la temporada que cataloga d'excel·lent després de confirmar l'ascens a Primera Catalana

per Francesc Fàbregas Gaya

UE Valls, Segona Catalana grup 6

Pallarès suma el seu tercer ascens com a entrenador
Pallarès suma el seu tercer ascens com a entrenador | F.F.G/El Travesser

La UE Valls torna a ser de Primera Catalana. Era l’objectiu, quan agafes l’equip desnonat a Primera Catalana i s’acaba baixant?
Sí, des del principi que no ens n’hem amagat. Això precisament ens dona més motiu per estar contents i tenir aquesta satisfacció. Cada temporada, quan es comença una lliga hi ha cinc o sis equips que es plantegen pujar de categoria i que fan un equip d’acord amb l’objectiu. El que és difícil és aconseguir-ho. Aquesta és la part difícil. Nosaltres anàvem amb la idea feta des del minut u. Sabem que a vegades surt bé i altres no, i que el futbol no són matemàtiques i no pots preveure el que passarà, però al mes d’agost tothom que venia era per fer una plantilla molt competitiva per intentar tornar a Primera Catalana. Que els jugadors perdin a la primera jornada de lliga a Gandesa i no en perdis cap més té molt de mèrit. Necessitàvem certificar-ho ja, perquè feia setmanes que hi anàvem al darrere. Som campions i tornem a ser a Primera Catalana.

El tècnic sent agafat per Socias i Eric per ser mantejat per l'equip en assolir l'ascens. Foto. F.F.G

Amb un Vilar ple, va ser un dia de simbiosi entre afició i equip?
Sí. Sabíem que quan fas la crida a la gent, el públic de Valls respon. Crec que durant l’any l’afició ha complert i mai ens han deixat sols, i avui ha estat l’empenta que ens faltava per acabar de rematar-ho. És un dia de felicitat per a tots: club, afició, ciutat. Crec que ens mereixíem tornar a Primera Catalana.


Un equip que només ha cedit set punts en tot el curs demostra superioritat respecte als rivals?
Sí. Hi ha hagut moments de tot, amb punts de sort que altres equips no tenen. El futbol són dinàmiques i quan agafes dinàmica guanyadora, si realment tens ganes de seguir-la i complir amb l’objectiu que t’havies marcat, no la pots deixar escapar. S’ha fet molt bona feina, des del cos tècnic, jugadors i junta, que han fet bon treball i han estat al costat de l’equip en tot moment.

Mantejat pels jugadors. Foto: F.F.G

Què en podem dir, d’aquest vestidor?
Què és vestidor guanyador. Perdre el primer partit i no tornar-ho a fer més fins al moment diu molt. Demostra molt del seu tarannà, un vestidor implicat, amb ganes de fer coses importants enguany, i ho han demostrat jornada a jornada.


Valls havia de tornar a Primera Catalana?
Cada any arrenques la temporada i uns quants equips busquen l’ascens. Enguany teníem equips com Tortosa i Vila-seca que la temporada passada estaven a Primera Catalana, i també equips com Amposta, Camarles i Gandesa que sempre fan bons equips, Catllar... No era fàcil. Hem estat molt bé i en moments decisius l’equip sempre ha estat endollat. Hi va haver un moment clau que va ser la visita al camp del Catllar i davant l’Ampolla, i l’equip va ser capaç de tirar-ho endavant i vam donar un cop damunt la taula.


Com canvia tot en menys d’un any... de perdre la categoria a recuperar-la tot seguit.
Sí. Ha estat un dels comentaris al vestidor. Dels set o vuit, entre jugadors i cos tècnic, que seguíem de l’any passat, als quals el futbol ens va donar un cop dur. El futbol ens va dir que així no podíem estar a l’altra categoria, però aquesta vegada ens ha dit que així, sí. En qüestió d’un any passes de la nit al dia, i això és la part bonica del futbol, que sempre et dona segones oportunitats, que després d’un descens que deixa el club i l’equip tocats, som capaços d’aixecar-nos i tornar a la categoria que crec que ens mereixem.