La UE Valls a tres punts del rècord de punts de la categoria

Diumenge visita el camp de La Sénia (17h) un equip que si suma un punt evitaria el descens compensat

per Francesc Fàbregas Gaya

Segona Catalana grup 6

La UE Valls a tres punts del rècords de punts de la categoria
La UE Valls a tres punts del rècords de punts de la categoria

La UE Valls visita diumenge el camp de La Sénia, en el penúltim desplaçament de la temporada. Sense res en joc a la classificació per part vallenca, sí que hi ha un al·licient, el d'aconseguir superar el rècord de punts de la categoria.

Amb 83 punts a la classificació, els vallencs estan signant un gran registre. Cedint 10 punts fins al moment -dues derrotes i dos empats- els vallencs sumen 83 punts, quan resten 9 en joc. Mirant a l'hemeroteca de la categoria, i tirant fins l'any 1980, el conjunt vallenc està a una victòria d'establir un rècord a la categoria.

Posem-nos en context. La Segona Catalana va néixer la temporada 2011-2012 amb el canvi de reestructuració i anteriorment hi havia la Primera Regional. Si agafem totes les temporades, des de la passada (2017-2018) fins la temporada 1980-1981, només hi ha dues temporades on s'ha superat la barrera dels 80 punts. Van ser la temporada 2003-2004 (antiga Primera Regional) on l'Amposta va sumar 84 punts i més recentment i obtenint el rècord de puntuació de la categoria, el Vila-seca, la temporada 14/15 amb 85 punts. Per tant, una victòria vallenca en un dels tres partits que els resta els faria situar-se com l'equip que més punts ha sumat de la categoria.

Cal tenir en compte un element. La temporada 1994-1995 a l'estat es va implantar el canvi de 2 a 3 punts per victòria, però fent un repàs a totes les anteriors categories no hi ha un equip que, sumant victòries i empats (aplicant-hi el valor dels 3 punts) superés els registres esmentats anteriorment.

Diumenge, els vallencs visiten el camp de La Sénia, un equip que, amb 44 punts, i veient els possibles descensos per compensació, necessita un punt per no poder caure en la 13a plaça, que vistos els possibles descensos de Rapitenca i Cambrils Unió, podria comportar descens. Així, els ebrencs, tot i que tenen un marge de 8 punts respecte aquesta perillosa plaça, buscaran treure un bon resultat per obviar possibles complicacions.