#2cat6 / Prèvia J.32 / Tortosa-Catllar: esgotar opcions per uns, certificar el play-off pels altres

El Vila-seca pot ser equip de #3CAT aquesta jornada depenent de resultats

per Francesc Fàbregas Gaya

Segona Catalana grup 6

El Catllar pot ser equip de play-off si empata o guanya a Tortosa
El Catllar pot ser equip de play-off si empata o guanya a Tortosa | F.F.G/El Travesser

Els possibles descensos -oficials- aquesta jornada de Rapitenca i Cambrils Unió fa que ben aviat es pugui confirmar que, sis equips, a l'espera del play-off d'ascens a #1cat2 en la que es podria eixugar un, perdin la categoria. El Vila-seca podria perdre matemàticament la categoria aquest cap de setmana, mentre que per dalt, el Catllar, que visita Tortosa, en té prou amb un empat per certificar el play-off d'ascens.

Jornada clau en varis aspectes. Amb la mirada posada a Primera Catalana, on també s'ha de dir que sembla molt complicat que tant Rapitenca com Cambrils Unió acabin salvant la categoria, el Vila-seca, depenent resultats pot acomiadar-se de la categoria i acompanyar a Pastoreta, Reddis i Torreforta a #3CAT.

El partidàs que pot acabar de decidir el play-off
El CE Catllar recuperava la Segona Catalana després del seu pas per Tercera Catalana i tocar fons després d'un projecte esportiu i econòmic que va fer figa. Aprenent dels errors del passat i amb una nova junta i noves idees, i liderats per Álex González, l'equip del Baix Gaià està a prop de tornar a fer un play-off d'ascens a #1cat2. Té tres opcions per assolir-ho i passa per a treure un sol punt. Primera opció, i sent el calendari ben curiós, al camp del CD Tortosa, tercer classificat i que hauria de guanyar els 3 partits i que el Catllar els perdés tots per assolir el segon lloc.

El Vila-seca, una final avançada. Foto: F.F.G

El Vila-seca: a guanyar i esperar
El Vila-seca té complicada la permanència, i no depèn d'ell mateix. Quinzè i en zona de descens directe, sap que la seva única opció, és atrapar el tretzè lloc i esperar. Però es troben a set punts quan en resten set en joc. Aquesta jornada el Vila-seca rep a l'Ulldecona, que està pràcticament salvat amb 44 punts -a 8 del 13è lloc-. De fet, el Vila-seca, per no descendir aquesta jornada ha de guanyar i que no ho faci La Canonja. No poden a aspirar a salvació directe(12à posició).

El Vendrell, busca evitar la 14a posició que segurament comportarà descens directe. Foto: F.F.G

El CE Vendrell, es troba en 14a posició i al final de la jornada es pot convertir en descens directe si Rapitenca i Cambrils Unió perden la categoria. A dos punts de La Canonja, els del Baix Penedès volen aprofitar-se del mal moment de l'Ampolla, que cinquè no guanya des del passat 17 de març i des de llavors ha sumat un sol punt. La salvació directe la tenen a set punts, marcada per la Pobla B.

La Canonja, en una perillosa 13a plaça. Foto: F.F.G

La Canonja, tretzè, és qui ocupa aquesta plaça de possible descens, i en cas que els dos equips tarragonins d'#1cat2 descendeixin, dependrien del play-off d'ascens en cas de quedar en aquesta posició. Estan a cinc punts de la Pobla B (12è) però amb gol average perdut. La Canonja s'enfronta al camp del Gandesa, quart classificat i que aspira a disputar-li al Tortosa la tercera posició. Si treuen un resultat pitjor que la Pobla B ja no poden optar a la salvació directe.

La Pobla B, podria salvar-se matemàticament aquesta jornada. Foto:F.F.G

La Pobla B, per la seva banda, pot certificar aquesta jornada la salvació directe. Obren jornada a casa davant del Camarles (sisè), equip en bona dinàmica de resultats i que pot acabar encara cinquè. Els pobletans si treuen un millor resultat que La Canonja, estaran una temporada més a #2cat6.

Atlètic Móra la Nova. Foto:F.F.G

El Mora la Nova és un altre dels equips implicats en la lluita per la salvació. Amb 42 punts està a sis del 13è lloc, i aquesta jornada visita el camp del Riudoms, equip que es troba a un punt per sobre, i que tampoc té assegurat al 100% la salvació (tot i que els dos casos el tenen ben encarat). Matemàticament se l'asseguraran i evitaran entrar en plaça de compensació si guanya (Mora la Nova) o si treu un millor resultat que la Canonja (Riudoms).

L'Amposta té 43 punts i està a sis de La Canonja quan resten aquests nou punts en joc. Els ebrencs reben la visita del cuer de la categoria, la Pastoreta i si treuen un millor resultat que La Canonja estaran un any més a #2cat6.

Dos equips ja descendits, Torreforta i Reddis es veuran les cares aquest diumenge al migdia, amb res en joc. Es troben separats per tres punts.

La UE Valls, jugarà al camp de La Sènia. Els vallencs buscaran la victòria que els donaria la millor puntuació d'un equip a #2cat6 en tota la història de la competició, mentre que La Sènia, si treu un millor resultat que La Canonja també salva matemàticament la categoria.

Horaris
Dissabte

Pobla B-Camarles 16h
Riudoms-Mora la Nova 17h
Diumenge
Torreforta-Reddis 12h
Vila-seca-Ulldecona 17h
La Sènia-UE Valls 17h
Gandesa-Canonja 17h
Ampolla-Vendrell 17h
Amposta-EF Pastoreta 17:45h
Tortosa-Catllar 18h