Ascens a #1CAT / Només dos grups per decidir

Excepte els grups 1 i 4 amb coses en joc, la resta de grups ja tenen campió i equip que farà play-off d'ascens

per Francesc Fàbregas Gaya

Primera Catalana grup 2

L'Alcarràs nou equip d'#1cat2
L'Alcarràs nou equip d'#1cat2 | Twitter Alcarràs

Resta una sola jornada de lliga de competició i cal fer un repàs als sis grups de Segona Catalana per veure com està la situació a cadascun dels grups per saber quins equips han ascendit a Primera Catalana i quins faran el play-off d'ascens.

Grup 1: un punt ho decideix tot
Bescanó i l'Escala es juguen el tot pel tot en la darrera jornada de lliga. Un ascendirà i l'altre farà la promoció. El Bescanó, que li té el gol average particular guanyat a l'Escala, té un punt més a falta de només 3 punts. A la darrera jornada, el Bescanó visitarà el camp del Porqueres (10è), mentre que l'Escala jugarà a casa davant del Cassà (8è).

CE Mataró, celebrant l'ascens. Twitter CE Mataró

Grup 2: El Mataró assoleix l'ascens; el Mollet, fa la promoció
Alegria a l'Escola Futbol Mataró. Retornen a Primera Catalana per la porta gran. Gràcies a la seva victòria fa dues setmanes davant del Parc, aconsegueixen matemàticament fer-se amb la primera posició i són ja equip d'#1CAT a falta d'una sola jornada. El Mollet, que guanyava aquesta jornada, s'haurà de conformar en fer play-off d'ascens.

L'Atlètic Sant Just celebrava l'ascens a #1CAT. Foto: Twitter At.Sant Just

Grup 3: Un líder sòlid i un Martorell que farà play-off
Poca emoció, per dir-ho d'alguna manera al grup 3 de Segona Catalana. L'Atlètic Sant Just s'ha mostrat molt sòlid durant la temporada i des de feia setmanes s'intuïa que quedaria líder i ascendiria a Primera Catalana. Ho va fer l'11 de maig, mentre que el Martorell, a qui li treu nou punts a Can Trias (tercer), serà qui farà el play-off d'ascens, un play-off que fa un parell de setmanes que ja es prepara.

Grup 4: Només una carambola priva al Parets de l'ascens. La segona plaça, a un cara o creu entre diferents equips
Sense dubtes l'emoció de la darrera jornada passa pel grup 4 i sobretot per la segona posició. El CF Parets és líder amb 64 punts, tres més que Caldes Montbui i Berga i només hi ha una combinació que el privi de l'ascens directe i el campionat: que perdi, el Berga guanyi i no ho faci el Caldes Montbui, ja que un triple empat a 64 punts beneficia al Parets. A l'última jornada el Parets juga a casa davant del Gramanet (5è i amb opcions a play-off) mentre que el Berga ho farà al camp de la Sabadallenca (13è). La segona plaça però és on recau realment l'emoció: sis equips amb més o menys opcions i entre ells separats per tres punts: Caldes, Berga, Joanenc, Gramanet, Vic Riuprimer i Ripollet.

Grup 5: Alegria a Alcarràs
Al grup de la Terra Ferma, festa grossa de l'Alcarràs, en guanyar el seu partit d'aquesta jornada al Balàfia (4-1) i aconseguir l'ascens a Primera Catalana després d'una temporada intensa al grup 5. Després d'un final de temporada on l'Alcarràs li prenia la primera plaça a l'Artesa de Segre, assoleixen un històric ascens a Primera Catalana. L'Artesa de Segre, qui ha militat durant bona part de la temporada al primer lloc, serà qui farà el play-off d'ascens a Primera Catalana.

El Catllar farà play-off a #1cat2. Foto: F.F.G

Grup 6: El Valls el més matiner i un Catllar que confirma que farà el play-off 
El primer equip en certificar l'ascens de categoria dels sis grups va ser la UE Valls. Sense conèixer la derrota excepte en la primera jornada de lliga, al mes d'abril va certificar l'ascens a Primera Catalana, en una temporada més que excel·lent dels de Joan Antoni Pallarès. No seria fins aquest cap de setmana que es coneixia qui seria l'equip que faria el play-off d'ascens a #1CAT. Serà el Catllar, que aconseguia vèncer al Gandesa per la mínima (1-0) i certificar aquesta segona plaça.