#2cat6 / La Canonja se salva per la sanció del Jesús i Maria i el Vendrell podria salvar-se si puja el Catllar

Embolic amb els descensos no compensats a Segona Catalana. La sanció del Jesús i Maria, campió de #3cat1 no provoca l'ascens directe del Perelló (segon), que haurà de jugar play-off davant del Montblanc

per Francesc Fàbregas Gaya

Segona Catalana grup 6

#2cat6 / La Canonja se salva del descens compensat i el Vendrell podria salvar-se
#2cat6 / La Canonja se salva del descens compensat i el Vendrell podria salvar-se

Embolica que fa fort. El CF La Canonja estarà un any més a Segona Catalana grup 6 tal com ha pogut contrastar via Federació Catalana de FutbolEltravesser.cat. La sanció que arrossega el Jesús i Maria -campió de Tercera Catalana grup 1-eixuga un descens no compensat a Segona Catalana, i el Vendrell, de retruc, també en plaça de descens compensat, podria salvar-se si el Catllar ascendeix a Primera Catalana guanyant el play-off d'ascens. El CE Perelló, tot i que van celebrar l'ascens, no ascendeixen de forma directa tal com estipula la reglamentació de la Federació.

El CE Perelló jugarà el play-off d'ascens a Segona Catalana i no ascendeix via directe a Segona Catalana, tot i que el Jesús i Maria -campió de #3cat1- no pugi ascendir per la sanció que arrossega per la retirada d'#1cat2 en el seu dia. Això fa que el Perelló, hagui de jugar el play-off d'ascens davant del Montblanc (avui a la tarda es farà el sorteig d'ordre de camp).

La reglamentació de la Federació Catalana de Futbol estipula que una renúncia o sanció, com és el cas del Jesús i Maria, si quedes campió de categoria et dona el dret a jugar la Copa Catalunya però no d'ascendir i aquest fet beneficia un descens compensat, i mai atorga la plaça d'ascens directe al segon classificat, a no ser que no hi hagui descensos no compensats, que no és el cas.

En aquest sentit, La Canonja estarà un any més a Segona Catalana, i de retruc, el CE Vendrell té una possibilitat de mantenir la categoria. Tot passarà perquè el CE Catllar assoleixi l'ascens a Primera Catalana guanyant el play-off d'ascens.