CF Montblanc: l’equip implicat de retruc en una situació inverossímil i un precedent dins del futbol català

El Comité de Competició es reunirà la setmana vinent per a prendre una decisió sobre el play-off d'ascens a #2cat6

per Francesc Fàbregas Gaya

Segona Catalana grup 6

CF Montblanc: l’equip implicat de retruc en una situació inverossímil i un precedent dins del futbol català
CF Montblanc: l’equip implicat de retruc en una situació inverossímil i un precedent dins del futbol català

Els de la Conca de Barberà s’han vist implicats en una situació complexe que obre un precedent dins del futbol català: s’atura el play-off d’ascens per una problemàtica aliena al conjunt montblanquí que ara mateix no sap quan jugarà la promoció ni tampoc davant de quin conjunt.

 

Aquest divendres tant ImaginaRadio com El Travesser donaven a conèixer la bomba, segurament de la temporada al futbol territorial: el play-off d’ascens a Segona Catalana s’aturava i se suspenia de forma cautelar, a falta de ressolució del Comité.

 

El famós, ja, article 208 de la reglamentació de la Federació Catalana de Futbol feia que no se sàpiga, al final de lliga regular qui acaba fent la promoció ni quins equips acabaran composant, a 100% la categoria de Segona Catalana la pròxima temporada. I hi ha fins a cinc equips implicats: Montblanc, Perelló, Jesús Catalònia, CF Canonja i Vendrell. Un cacau ben gros.

 

Feia moltes setmanes que la Delegació de les Terres de l’Ebre havia anunciat que normativa en mà,i ltocava ascendir al Perelló i que seria el Jesús Catalònia qui faria el play-off, però setmanes després, i coincidint amb la fi de la lliga, la Federació es pronunciava i deia que era La Canonja, del grup 6 de Segona Catalana qui se salvava, també normativa en mà,i que el Perelló feia el play-off d’ascens. El problema, la interpretació d’una norma que no acabava de contentar a ningú i de moltes lectures.

 

Això feia que varis equips presentessin formalment una queixa i apelessin mirant els seus interessos. S’havien dit masses coses i, en resum, no quedava absolutament clar res. I és que en el fons, la norma donava masses interpretacions i fronts oberts. Aquest divendres, a 48 hores de jugar-se el play-off d’ascens, el Comité de Competició emetia un comunicat explicant que el play-off entre Perelló i Montblanc se suspeia de forma cautelar, a l’espera de ressolució, i donava dos dies hàbils als diferents equips a presentar recurs, i recordaven que tenien 10 dies per fer recurs al Tribunal Català de l’Esport. I tot quedava ajornat en vista d’un dictamen. I és que el Comité de Competició al·legava a la suspensió cautelar del play-off que “és evident que la disputa de l’eliminatòria prevista per de disputar entre Perelló i Montblanc seria susceptible de causar danys o perjudicis de reparació impossible o difícil” però en el mateix comunicat volien deixar clar que “aquesta decisió que s’adopta en cap cas suposa prejutjar la decisió que al seu dia s’adoptarà”. Com a conseqüència, “esdevé procedent la suspensió de la celebració de l’eliminatòria mentre no sigui adoptada una decisió sobre el fons de l’assuplte en el present expedient”.

 

El Travesser i ImaginaRadio van avançar la possibilitat que tamptejava la Federació Catalana de Futbol, a través d’una proposta de la delegació de les Terres de l’Ebre de fer un grup de 20 equips, proposta que - apart de no tenir el consens del 100% dels equips que integrarien o podrien integrar la categoria- no se sap molt bé, després dels últims aconteixements- si seria viable tirar-ho endavant. Tampoc queda molt clar quan es jugarà el play-off, ni tampoc qui l’acabarà jugant. El que sí està clar és que el Montblanc en té ple dret i ningú li pot treure.

 

En aquesta situació, que es crea un nou precedent dins del futbol territorial català, hi ha masses equips implicats. Un total de cinc, i ara, trobar una sol·lució que acabi contentant a tots sembla -a hores d’ara- massa complicat. Al Perelló se li havia dit que havia pujat, al Jesús Catalònia que jugaria el play-off, a La Canonja que s’havia salvat i que el Vendrell tenia opcions a salvació. I tot això, el CF Montblanc ho mirava des de la barrera i la distància, sense tenir coneixement de res excepte el que s’anava publicant des dels mitjans de comunicació. I en el fons, perjudicat de retruc en una història totalment al·liena.

Caldrà estar atents a la decisió que es prengui la pròxima setmana.