Joan Torné: 'El més important és poder assolir els objectius com a club que són consolidar-se en la categoria'

Joan Torné parla per El Travesser després de la seva incorporació al conjunt vallenc

per Francesc Fàbregas Gaya

Segona Catalana grup 6

Torné, la passada temporada amb el Borges
Torné, la passada temporada amb el Borges | Isidre Fabra

El migcampista Joan Torné és una de les noves incorporacions per la Unió Esportiva Valls 2019-2020 a Primera Catalana. El jugador de Sarral i que ha militat al Borges del Camp i anteriorment a la UE Vic, explica com veu la plantilla, la categoria i els motius que l'han portat a signar pel conjunt vallenc.

 

Què és el que et va motivar acceptar l'oferta de venir a la UE Valls aquesta temporada?
Abans de firmar per qualsevol club m’agrada coneixe’l bé i sempre intento absorvir la màxima informació per pendre una decisió. En aquest cas va ser més fàcil ja que vaig jugar al futbol base del club durant 7 anys. Poder tornar i jugar a 1a Catalana és gran motivació, també m’han parlat molt bé sobre el grup humà i això és molt important per a mi.
Cal dir que no ha sigut decisió fàcil, a Borges m’han tractat molt bé, a més del club, l’entrenador i els companys són del millor que he tingut en tots aquests anys de futbol. Hi estic molt agraït.
 
En quant a projecte esportiu, com veus l'equip que s'ha construït?
Crec que s’han fet les coses bé. S’ha mantingut gran part del bloc que ha aconseguit l’ascens i s’han incorporat jugadors de molt nivell amb experiencia a la categoria i en superiors. Ara cal treballar junts per assolir l’objectiu de la permanencia.
 
Hem consta que el club no era la primera vegada que havia mostrat cert interès en incorporar-te…
És veritat, tant l’any de 1a Catalana com l’any passat van contactar amb mi. El primer any ja havia firmat a Borges i l’any passat amb l’equip a 2a Catalana era més dificil arribar a un acord. Per sort, el club ha volgut incorporar-me també aquest any i ara espero retornar tot l’esforç que han fet per mi amb la màxima professionalitat possible.
 
Pels que no coneguin la teva forma de jugar, com et definiries?
Com a futbolista puc assegurar professionalitat, em cuido tant com puc i sempre intento estar a disposició del que necessiti l’entrenador i l’equip. Com a jugador acostumo a ocupar posicions del centre del camp. M’agrada tenir responsabilitat en la sortida de pilota i intentar arribar de segona linia a zones de finalització. Al final, el que ha de definir el meu joc és l’aficionat que és pel qual juguem i el que ha de gaudir cada partit.
 
Segur que coneixes a varis dels jugadors de la plantilla, però el fet de venir amb 2 companys del Borges creus que això pot fer més fàcil l’adaptació?
Per descomptat. Aquest és un altre motiu pel qual prenc la decisió. Amb Edu Vives som més que companys d’equip, els dos anys de Borges ens han unit molt i ara fins i tot les nostres parelles han fet molt bona amistat. L’Arnau Miró també és un bon amic, amb Riki vam jugar junts al Reus, Alejo el vaig tenir com a jugador l’any passat, Sergi Gomez l'he patit com a rival… Dels que ja estaven a la plantilla en conec la majoria, amb alguns hem coincidit (Òscar Perez, Kuku...)  i amb altres ens coneixem del futbol (Eric, Giralte, Ramonet…). Serà fàcil adaptar-se.
 
Abans del teu pas pel Borges vas militar al Vic, al grup 1. Tu que as pogut jugar als 2 grups, quin creus que acaba sent més competitiu/complicat? O quines diferències hi acabes trobant?
Sí, a Vic hi vaig jugar 4 temporades al grup 1. La veritat que el nivell era molt alt ja que un 70-80% dels equips eren de la zona de Barcelona. Al final com més equips hi han d’aquella zona més competitiva és la competició. És per un tema de població, a Barcelona hi ha molta més oferta de jugadors i, per tant, l’exigencia augmenta. En aquest últims 2 anys això s’ha igualat i considero que hi ha qualitat competitiva en els dos grups. Cada vegada hi ha més jugadors de nivell en aquesta categoria.
 
Amb l'experiència de l'any passat, on el Borges va acabar baixant tot i tenir un equip molt competitiu, per on passa signar una bona campanya?
Mai havia treballat tant bé a nivell d’entrenaments com a Borges i poques vegades havia fet un futbol tant vistòs, però la duresa de la categoria i la falta de gol ens va condemnar a baixar. Aquesta és la clara mostra de la dificultat de la 1a Catalana. Cada equip té 2-3 jugadors determinants i la resta sabent competir molt bé. Penso que hem de ser forts defensivament, tenir les idees clares en atac i ser un bon grup a nivell de persones. Al final el treball constant ens donarà la recompensa.
 
I per acabar, cada jugador quan arriba a un club s'acaba marcant reptes tant a nivell individual com col·lectiu. Quins són els teus?
El més important és poder assolir els objectius com a club que són consolidar-se en la categoria i, com a conseqüència, assolir la permanencia. A nivell personal m’agradaria ser un jugador important dins de l’equip per ajudar als companys en tot el que necessitin. Crec que puc aportar experiencia a nivell de joc i de grup per conduir a l’equip a aconseguir els millors resultats possibles.