El Reus Deportiu mostra la voluntat de competir a #3div5 i #1cat2

Tot i la voluntat del club reusenc, la RFEF no els permet donar d'alta les fitxes per l'impagament de Segona Divisió B

per Francesc Fàbregas Gaya

Primera Catalana grup 2, Tercera Divisió

El Reus Deportiu mostra la voluntat de competir a #3div5 i #1cat2
El Reus Deportiu mostra la voluntat de competir a #3div5 i #1cat2 | CF Reus Deportiu

El CF Reus Deportiu ha mostrat la voluntat, per escrit, a la Federació Catalana de Futbol de competir a Tercera Divisió i també a Primera Catalana la pròxima temporada. S'acaba el temps pel conjunt roig-i-negre i sembla que des del sí del cub fan esforços per què no desaparegui.

En aquest sentit, han fet un escrit a la Federació Catalana de Futbol de la voluntat de mantenir els seus dos equips a Tercera Divisió i Primera Catalana però ara mateix hi ha dos fets que li bloquegen aquesta opció.

La primera recau des de la Real Federación Española de Futbol, estament que de moment no li deixa tramitar llicències per l'impagament que té de Segona Divisió B, un pal a la roda pel club del Baix Camp. L'altre qüestió recau en què la Federació Catalana de Futbol li demanarà una fiança que serà els costos de competició dels dos equips que vol inscriure a Tercera Divisió i Primera Catalana. Serà com un abal que se li demanarà com a garantia.

Així, caldrà saber que acaba passant i tot, pel que s'apunta, a què el futur del Reus Deportiu passarà per la decisió de la RFEF i per aixecar-li el veto al club reusenc i després haurà de depositar una fiança a la Catalana. Si no s'acaba produint, i cap dels dos equips acaben sent inscrits, s'obre un escenari totalment diferent, que provocaria canvis a categories com Tercera Divisió, Primera Catalana i Segona Catalana.

Per altra banda, i segons apuntava El Periòdico d'Andorra, el club andorrà, que és propietat de Gerard Piqué hauria fet l'ingrés per a comprar la plaça vacant que ha deixat el Reus a Segona B -però hi hauria altres dos clubs estatals també interessats-. Avui era l'últim dia per dictaminar que un club estava interessat en poder adquirir la plaça, mentre que demà per a fer l'ingrés. A partir d'aquí serà la RFEF qui acabarà dictaminant i decidint arrel de diversos criteris.

El que està clar és que si l'Andorra acaba comprant la plaça a Segona B el primer beneficiat seria el Banyoles, que deixaria l'#1cat1 per ascendir a #3div5. Per altra, banda, si el Reus i Reus B no acaben competint a #3div5 i #1cat2, la Federació Catalana de Futbol li tocarà valorar, a través de coeficients i els mèrits esportius del darrer curs, qui acaba ocupant les places vacants. Cal recordar que federativament parlant, un equip no pot ocupar una plaça d'aquestes si ha descendit per Pla de Competició.