EFAC-UE Valls (2-1): la història d'aquesta #1cat2

Una UE Valls poc efectiva de cara porteria va de menys a més en un partit que acaba perdent tot i ser superior al segon temps. Dos gols al primer temps de l'EFAC Almacelles els penalitza.

per Francesc Fàbregas Gaya

UE Valls, Primera Catalana grup 2

EFAC-UE Valls (2-1): la història d'aquesta #1cat2
EFAC-UE Valls (2-1): la història d'aquesta #1cat2

La UE Valls marxa del camp de l'EFAC Almacelles amb una derrota, la segona de la temporada després d'una primera part on l'Almacelles aprofitava dues accions per a situar-se 2-0 i una segona part on els vallencs han estat àmpliament superiors però la manca d'encert els ha passat factura.

La història es repeteix. La UE Valls veu com la Primera Catalana no és la Segona i qualsevol error es paga car. Als de l'Alt Camp els costa molt ser efectius cara porteria mentre que concedeix al rival masses facilitats en defensa en moments puntuals.Novament, l'equip de Joan Antoni Pallarès ha tingut més ocasions que el rival però la manca de punteria i la tova defensa en moments del partit, provoquen que marxin del partit amb una derrota que els segueix deixant en descens.

El partit arrencava amb una claríssima jugada d'atac de la UE Valls. Era la primera jugada del partit. Joan Torné arribava a línia de fons i feia una passada a Gómez que, amb tot de cara l'enviava fora. Al minut següent, era l'EFAC Almacelles qui la tenia. Remat de dins la petita que atura Pan per evitar l'1-0. Els dos equips havien començat fort.

La jugada d'atac dels lleidatans cohibia als de l'Alt Camp que feien un pas enrere. L'Almacelles avançava línies ràpidament i passava a jugar a camp propi, tot i que no generava perill, fins que a l'equador de la primera part, Imaz s'inventava un gol olímpic per a situar l'1-0 al marcador. El gol feia mal als vallencs que passarien els seus pitjors minuts de partit. De fet, al minut següent, Adrià tindria el 2-0 al minut següent en un remat de cap perillós.

La UE Valls intentava reaccionar de forma tímida i ho feia amb un xut llunyà i desviat de Cesc Martínez però superada la mitja hora de joc, i després d'un error vallenc, Adrià aprofitava un error del central vallenc per a encarar porteria, fer una vaselina i situar el 2-0. Els de l'Alt Camp no es trobaven gens còmodes en una primera part que pràcticament, a excepció de la clara ocasió al primer minut de partit, no havia inquietat la porteria de Chiné, fins que al minut 43, Torné la tindria en una clara ocasió de gol però la defensa treballava per a evitar el gol visitant.

Segona part: bany visitant que no és suficient
Amb un marcador clarament en contra, els vallencs van mostrar la seva millor versió. Apel·lant al dia de Viladecans, els de Joan Pallarès van passar a dominar absolutament el partit. Des d'inici es veia una altra actitud. S'havia llençat la primera part i ara l'equip reaccionava. Es passava de defensar a atacar, i de jugar a camp propi a camp rival, i això feia que l'EFAC fes un pas enrera.



La primera ocasió dels vallencs arribava amb una recuperació de Joel Marigot que assistia a Torné, encarava a porteria però el xut era aturat per Chiné. Era la primera de la segona part. Els vallencs començaven a tocar la pilota, a tenir la possessió i a fer córrer al rival. Joc per bandes, pel mig i buscant trobar forats, davant d'un Almacelles que havia de mostrar la seva millor versió defensiva. Cesc (54') ho provava en un xut lateral desviat després d'una bona jugada iniciada per Edu VIves.

Els vallencs cada cop s'aproximaven més a l'àrea rival però no trobava l'encert ni tampoc acabava connectant a la darrera passada per a tenir una clara, fins que al minut 68 Joel aprofitava una passada letal de Pérez que situava el 2-1. Era el primer gol del davanter de la UE Valls aquesta temporada. L'equip entrava dins del partit.

Restaven més de 20 minuts pel final del partit. La tònica seguia igual. Els vallencs seguien atacant i no deixaven sortir a l'Almacelles del seu camp, i si ho feien, ho farien a compta gotes i sense generar perill. Joel ho provaria (70') en un remat de cap que Chiné blocava. S'entrava al darrer quart d'hora i els vallencs gaudirien d'un triple córner. En un d'aquests, Chiné impedia el remat de Socías al segon pal quan ho tenia tot de cara, mentre que al següent córner, Pérez, des de la frontal engaltava un potent xut que sortia per poc. Nou avís vallenc.



Passaven els minuts i els vallencs seguien insistint. Agafaven la pilota, i la remenaven. De la defensa al migcamp, on Vives agafava protagonisme, i es jugava molt per la banda de Pérez, que entre els dos buscaven la millor opció per a generar una clara ocasió de gol però la defensa local resistia. En la darrera jugada de partit, Miró la tindria en un remat de cap que Chiné aturava, evitant el que podria haver estat l'empat a 2.