[REPORTATGE] #2cat6. Cinc jornades que ens poden donar alguna pista

Dels 45 partits disputats en les cinc primeres jornades, 17 d'ells han acabat amb victòria visitant. S'han vist les mateixes victòries locals (14) que empats.

per Francesc Fàbregas Gaya

Segona Catalana grup 6

El Riudoms, un dels equips que encara no ha pogut guanyar
El Riudoms, un dels equips que encara no ha pogut guanyar | F.F.G/El Travesser

La Segona Catalana ha disputat els seus primers cinc partits i ja es poden treure les primeres conclusions, encara que segurament és molt aviat ja que resten ni més ni menys que 29 jornades per a disputar-se.

Sí que, després dels primers 15 punts ja jugats, sumats i perduts, ens poden deixar pistes de com s'acabarà desenvolupant la categoria. I és que alguns equips veuen com des d'inici van a contracorrent, mentre que d'altres, signen uns bons números.

Un jugador del Perelló, en un partit aquesta temporada. Foto: F.F.G

Les primeres cinc jornades de lliga ens deixa alguns resultats sorprenents, i dades, que sota el reportatge us mostrem que deixen molt que parlar. Xavi Moreno (Roda de Barà) i Carles Kader (Amposta) són els màxims golejadors amb 5 gols en 5 partits, mentre que una dada destaca per sobre la resta: es guanya més com a visitant (17 partits) que victòries locals es veuen (14). De fet, els locals guanyen igual com empats s'han vist (14).

De moment, la sensació de la competició està sent el CF La Sénia, equip que ha sumat 13 punts dels 15 possibles i es troba per sobre d'equips favorits com UE Rapitenca, CD Tortosa o Amposta. De fet, dels tres "candidats" d'inici de lliga, els tortosins és qui menys punts ha sumat (8 de 15) fet que el situa setè classificat.

Cambrils Unió i Tortosa, va ser un dels partits que ja s'han disputat. Foto: CD Tortosa

Una altra dada és que entre els 10 primers només hi ha un equip del camp de Tarragona, el Roda de Barà, equip que ve d'ascendir i que està signant un bon inici de temporada. Si la zona alta està ocupada per equips de les Terres de l'Ebre, per la zona baixa, i entre els últims 9 classificats només hi ha un sol equip ebrenc, l'Ampolla, amb sis punts.

Els darrers cinc classificats, Les Borges del Camp, Riudoms, C.Bonavista, Cambrils Unió i Pobla de Mafumet B encara no han pogut sumar una victòria. I dels equips que han ascendit enguany, només dos es troben en descens: Les Borges del Camp i Cultural Bonavista, mentre que dels descendits a Segona Catalana, un, el Cambrils Unió també es troba en aquesta situació, mentre que un altre, la UE Rapitenca, es troba en zona de play-off d'ascens.

El Montblanc-Rapitenca, d'aquesta darrera jornada de lliga. Foto: Marc Lladó

Estadístiques de les primeres 5 jornades de lliga
Equips que encara no han perdut: CF La Sénia; UE Rapitenca; CF Amposta
Equips que encara no han guanyat: CD Les Borges del Camp, CD Riudoms, C.Bonavista, Cambrils Unió, Pobla de Mafumet B
Equips que no han empatat: Ampolla i Ulldecona
Equip amb més victòries: CF La Sénia
Equip amb més empats: CF Pobla de Mafumet B
Equip menys golejat: La Sénia: 2 gols
Equip més golejador: Ulldecona (14 gols)
Equip més golejat: CD Les Borges del Camp: 18
Partit amb més gols: Ulldecona-Les Borges (8-1, jornada 5)
Victòries locals: 14
Empats: 14
Victòries visitants:17
Màxim golejador: Xavi Moreno (Roda de Barà) i Carles Kader (Amposta): 5 gols
Gol més matiner: Joan Sabaté (CD Tortosa) Minut 2
Total de gols: 118
Total de gols de penal: 11
Total gols en pròpia: 3
Total targetes: 190
Total targetes grogues:185
Total dobles grogues:2
Total tergetes vermelles:3