Reacció fulminant del Femení A de l'Escola Valls contra el Gladiador

Primera Catalana femenina

El Femení A de l'Escola Valls reacciona i després d’un primer temps molt fluix, remunta un 0-2 en contra en una segona part sublim, on va passar pel damunt del Gladiador.
 
Diumenge al migdia es van poder veure dos partits ben diferents al Vilar, i és que la primera part i la segona no van tenir res a veure. 
El Gladiador, últim classificat del grup, visitava el Vilar amb poques esperances, per no dir nul·les, de poder obtenir alguna cosa. Qui els hi havia de dir, però, que al descans anirien guanyant per 0-2. 
 
Aquest marcador, tenint en compte el nivell d’un equip i l’altre, només es podia explicar per la baixa intensitat amb què les locals van començar el partit. El subconscient es va imposar i l’Escola es va deixar emportar per la teòrica poca exigència, que sobre el paper, tenia aquest partit.
 
Ben aviat, al minut 8, el Gladiador en una de les primeres i úniques arribades del partit, va aconseguir avançar-se. Una pilota centrada a l’àrea no pot ser blocada per la portera i la davantera visitant aprofita per empènyer-la dintre.
 
Si aquest gol ja suposava un mal inici, tres minuts més tard saltava l’alarma amb un segon gol, de penal, per mans dins l’àrea vallenca. 
Incredulitat al Vilar davant la situació, que encara es va fer més evident després que l’equip disposés d’un penal a favor per iniciar el camí de la reparació, però la portera barcelonina atura el llançament de Bea.
 
A partir del minut 25 aproximadament, amb un parell de canvis tàctics del tècnic vallenc, l’equip va millorar pel que fa al control de la pilota, però calia arribar al descans per tal de canviar el xip i començar de nou per tal de capgirar la situació.
 
La reacció de l’equip va ser tan positiva que va fulminar al Gladiador entre el minut 10 i el 45 d’aquest segon temps. A partir del gol de Lili, l’equip va esborrar literalment del camp al seu rival. Actitud de 10, ara si, per posar la pilota a terra i moure-la al nivell que aquest equip sap fer. Les jugadores van imposar ritme al partit, li van donar vida, amb constants atacs que van finalitzar en gol fins a cinc vegades més. 
La magnífica actuació de Bea al mig del camp, manant  i portant el control del joc, amb una Carla Sales brillant en les assistències i en la recuperació de la pilota, ambdues es van imposar amb autoritat a la medul·lar. 
 
Laura Navarro, que va fer el que va voler per la seva banda, va ser el principal perill de l’atac de l’equip. . La jove jugadora blanc-i-vermella va mostrar-se molt activa en l’u contra u, que a més de les seves diagonals, va  suposar un mal de cap per la defensa. 
 
Ana Moreno, amb dos gols rematant a la xarxa en jugades de pilota aturada, van certificar la remuntada. El marcador 3-2, les coses al seu lloc  i l’equip gaudint. Els tres gols restants fins a tancar el marcador, espectaculars, Carla Sales transformava un llunyà llançament de falta per tot l’escaire, marca de la casa. La següent seria Maria Berjón, que reapareixia després de la lesió i ho feia amb gran gol, controlant a la mitja punta i disparant un tir potent a la xarxa. 
 
Bea de Castro posaria el segell amb gol de qualitat, retallant a zona de tres quarts amb la dreta i tirant tot seguit amb l’esquerra, per marcar el que seria el 6 a 2 definitiu. 
 
Així doncs, gran segona part amb una resposta contundent, que suposa el manteniment de la tercera plaça, retallant punts als dos primers, que han punxat aquesta jornada i que donen vida a la part alta de la classificació. 

FITXA
 
EVF: Xenia, Mary, Ana, Carla, Blanca, Bea, Berta, Naomi, Laura, Lili, Nerea, (Maria)
Gladiador: Lourdes, Rosa, Aida, Mireia, Julia, Marina, Iria, Ariadna, Laia, Xenia, Arantzazu, (Giselle,  Xenia)
 
Gols:  0-1 Mireia (8’); 0-2 Ariadna (p) (11’); 1-2 Lili (55’); 2-2 Carla (65’); 3-2 Ana (67’); 4-2 Maria (77’); 5-2 Ana (81’); 6-2 Bea (88’)
 
 
Targetes: 
 
Gladiador:  Ros i Mireia. Expulsió de Gselle (65').
 
Àrbitre; Francesc Roca Molné