El femení A s'agrada i goleja al Santboià

Primera Catalana femenina

El femení A de l'Escola Valls es torna a agradar al Vilar i sotmet a un Santboià totalment venut, que  s’emporta una forta golejada, que podria haver estat major i que reflexa l’autoritat i contundència amb la que les noies d’Ivan Porcel guanyen el partit.
 
El retorn de Mireia i Henrika, jugadores importants a l’esquema del tècnic, doten a l’equip de més solidesa i contribueixen de manera activa en la consecució de la victòria. 
 
Al primer quart d’hora l’equip no acaba d’assentar-se al camp, no es troba còmode i té algun problema que altre en defensa, però un cop es soluciona aquest desajustament, l’equip finalment s’imposa i es fa amb el control de la pilota i el partit. 
 
La superioritat és cada cop més manifesta i la victòria s’encarrila durant l’últim quart d’hora d’aquesta primera part. Al minut 27 Lili, que aconseguiria un doblet,  obria la llauna en batre per dalt un u contra u amb la portera, a pasada de Mireia. Al 33' Ana Moreno, amb una bona actuació al mig del camp, aprofita una pilota a l’àrea petita, després d’un còrner, per fer el segon i al 42' seria de nou Lili qui feia que l’equip marxés al descans amb un contundent 3-0 que donava tranquil.litat, sobretot per la solvència amb la que l’equip estava afrontant el partit. 
 
A la represa, la tònica va seguir sent la mateixa i el domini local es seguiria traduint amb gols i ocasions. Ofensivament el nivell era molt alt i defensivament s’aconseguia l’equilibri amb una linia molt segura i contundent en tot moment. El centre, com sempre a l’alçada, imposant la seva autoritat tant amb la pilota com sense.  
 
Maria Berjon, també amb un doblet en pocs minuts, eixamplava el marcador i feia presagiar una golejada més escandalosa de la que finalment ha estat, ja que ocasions no van faltar. Laura Navarro i Lili, ambdúes en un gran estat de forma, feien mal una vegada rere l’altra. Maria té una rematada a volta de canó a centrada des de la dreta, però la portera rebutja el seu remat. Ana no arriba a rematar un còrner per ben poc… i així, algunes més, però finalment només pujava al marcador vallenc un gol més, el que fa Nerea al 86’ en finalitzar una pilota que ella mateixa roba en pressionar a la defensa. 
 
L’àrbitre va impedir també algunes opcions molt clares de gol, en invalidar-les, en molts dels casos, per més que dubtosos fores de joc. De fet, aixi arriba el gol de les visitants, a falta d’un minut pel compliment del temps reglamentari, per mitjà de Sara Barbero.
 
Aixi doncs, victòria considerada com a molt important, superant de forma molt clara a un rival de la part alta, que permet recuperar posicions perdudes amb la darrera derrota, mantenint la distancia de sis punts amb el segon classificat.
 
FITXA
EVF: Xènia, Tiscar, Henrika, Silvia, Mary, Ana, Carla, Lili, Laura, Mireia, Nerea. (Maria, Berta) 
SANT BOI: Aldara, Rebeca, Sandra, Eva, Berta, Susana, Nadine, Judith, Jessica, Sara, Sheila. 
 
GOLS: 1-0 Lili (27’);  2-0 Ana (33’);  3-0 Lili (42’); 4-0 Maria (56’);  5-0 Maria (61’);  6-0 Nerea (86’);  6-1 Sara (89’)

Targetes grogues: Ana Moreno (EVF) David Lausil i Susana Diaz (Sant Boi)
Arbitre: Julian Villaseñor