PRÈVIA // La UE Valls visita Balaguer buscant la segona victòria lluny del Vilar de la temporada

UE Valls

La UE Valls necessita la victòria al difícil camp del Balaguer per seguir amb la opció de la catorzena posició, que reglament en mà, podria ser de permanència.

Tècnicament la UE Valls va perdre la categoria diumenge passat després de caure al Vilar davant de l’EFAC Almacelles. Igual que el Tortosa, el Valls ha perdut la categoria, però li queda una opció, la que va preveient fa setmanes: ocupar la catorzena posició i esperar la possible salvació per compensacions de categories superiors. Però aquesta opció també es complica. A manca de 4 partits (12 punts), la catorzena posició està a 4 punts, ara ocupada per l’Alpicat després de golejar 7-0 al Vila-seca.

Diumenge la UE Valls serà un dels equips que tancarà la jornada. Visitarà el municipal de Balaguer, un equip que tot i no jugar-se res es troba setè classificat i arriba en una bona dinàmica, encara que el darrer partit a casa va caure davant la Rapitenca.

Segons diu Joan Pallarès, tècnic de la UE Valls: “No és el darrer cartutx. En el pitjor dels escenaris acabaríem la jornada a 7 punts quedant-ne 9 en joc. No és l’últim cartutx, però la situació és delicada, cada cop hi ha menys marge d’error i cada cop serà més complicat.”. El tècnic sabia de la dificultat i que l’equip havia de fer una segona volta gairebé perfecta i no deixar escapar punts. “En les últimes dues setmanes no hem competit com fins ara i ens ha costat bastant”. Les lesions, sancions i sobretot la manca de gol estan sent un llast per a l’equip.

Balaguer, un camp històric i complicat
Puntuar a Balaguer històricament sempre ha estat difícil. Els lleidatans, que arrencaven la temporada com un dels favorits per optar a les dues primeres posicions, van iniciar el curs a la zona baixa i això li va costar el càrrec a l’entrenador. A mesura que la temporada ha anat avançant el Balaguer ha anat escalant posicions, fins a la setena actual. Dels darrers 6 partits com a locals n’ha guanyat 4 i perdut 2.

La UE Valls haurà de vigilar amb el seu davanter de referència, Adrián Fernández, segon màxim golejador de la categoria, amb 16
gols (2 de penal) en 20 partits jugats.