Crònica. La UE Valls deixa escapar els 3 punts a Balaguer en els darrers 10 minuts

UE Valls

Després de tornar a marxar al descans amb un resultat positiu, els vallencs veuen com l'última mitja hora se'ls fa llarga i ho sap aprofitar un Balaguer que acaba guanyant a l'última jugada del partit.

Amb la derrota i la victòria de l'Alpicat, la catorzena posició (de possible salvació) es posa a set punts a manca de només tres punts, i virtualment l'equip està a Segona Catalana.


El partit es presentava complicat per un Valls que venia amb baixes significatives en defensa i això feia que Pallarès hagués d'improvitzar amb Giró de central i posar a Fede de lateral. Els vallencs sabien que qualsevol opció de possible salvació era guanyar, i sortia concentrat però amb problemes per la seva banda dreta, on el Balaguer buscava espais fer a fer mal.

La primera arribada del partit seria pels locals, en una centrada que sortia fora. La UE Valls buscava no recular tant com en anteriors partits i tenir més la pilota, mentre que el Balaguer tampoc renunciava a la pilota. Els lleidatans veien com li assenyalaven dos fora de joc consecutius a Adrià, màxim perill ofensiu dels de Balaguer.

En la primera ocasió de gol pels vallencs, Miranda rebia en profunditat i veia el porter local avançat per engaltar una vaselina que entraria, per situar el 0-1 al marcador. L'alegria durava ben poc, ja que en la següent jugada després de la sacada de mig camp, el Balaguer trobava espais per banda i la centrada acabava amb un remat d'Adrià al fons de la xarxa.

Amb l'empat a 1, el partit entrava en moments de joc de migcamp, i els costava generar perill, encara que el Balaguer aprofitava els espais per la seva banda esquerra d'atac per buscar l'esquena de la defensa. AL 33' el Balaguer no aprofitava una falta a la frontal amb un Clavé que aturava sense problemes. Al 35', jugada molt perillosa dins l'àrea vallenca. Clavé refusa un xut dins l'àrea i hauria de ser Èric qui refusava per impedir el remat d'Adrià per fer el 2-1. Al minut 40, Simo era derivat de forma clara dins l'àrea, i seria Cesc Gómez, l'encarregat de transformar el penal per fer l'1-2, resultat que s'arribava al descans.

El segon temps començava sense canvis ni per un ni per altres, i amb els dos equips buscant aconseguir el control. Ritme alt en els primers minuts on lleidatans i vallencs buscaven generar les primeres ocasions del segon temps. El Balaguer per fer l'empat, i la UE Valls per fer l'1-3.

Segona part: el Balaguer fa un pas endavant i acaba guanyant
El segon temps no presentava canvis per cap dels dos equips, que sortien amb el mateix 11 inicial. El partit però començava més tensat i amb més ritme, posat pel Balaguer i que el Valls es veuria forçat a seguir.

La UE Valls ho provava al minut 50 amb un xut per banda de Cesc Gómez que sortia fora per ben poc. Al minut 56', resposta del Balaguer que començava a pressionar la porteria de Clavé. Poc després fora de joc dels locals quan el davanter es quedava sol davant del porter vallenc, però que de totes formes aturava.

Sobre l'hora de joc, el Balaguer apostava per un triple canvi per buscar una reacció del seu equip. Progressivament les forces del Valls es veien afectades i inconscientment anirien reculant línies, davant d'un Balaguer que jugava prop de la frontal de l'àrea. Pallarès començava a fer canvis a comptagotes per anar buscant alternatives i mantenir, sobretot, el resultat a favor.

El darrer quart d'hora seria de total domini local. En un córner, al minut 79, el Balaguer aprofitaria un mal refús de la UE Valls per tal de posar l'empat a 1. Adrià Fernández seria el més llest i posava la cama per situar el 2-2, a manca de 10 minuts.

A partir d'aquí, el partit es trencava i els dos equips buscarien el gol de la victòria. Pels vallencs, centrades d'Òscar Pérez que, o bé no trobava remat, o bé el remat no seria entre els tres pals. Al minut 90 de partit, i en una contra que agafava a contrapeu als vallencs, Adrian assistia a Genis Soldevila per situar el 3-2, i deixar pràcticament sense opcions de salvació al Valls.