El San Cristòbal, campió de Catalunya amateur

El Travesser

Els de Terrassa superaven a la Fundació Esportiva a la final del Campionat de Catalunya Amateur que es jugava a la Bòbila de Gavà.

Els campions dels grups 1 i 2 de Primera Catalana es veien les cares per endur-se el sempre atractiu títol de Campió de Catalunya Amateur. Fundació Esportiva Grama i San Cristóbal es veien les cares en camp neutral, a Gavà, amb unes 400 persones a la gradaria.

El CP San Cristóbal és qui ha tingut la possessió de la pilota i ha arribat amb més freqüència a la porteria rival. El porter de la Fundació Esportiva Grama, Toni Texeira, s'ha encarregat de desbaratar totes les accions perilloses, inclús un xut enverinat de Mario Domingo a la segona part que no ha entrat gràcies a una mà salvadora. La Grama, en canvi, només ha pogut arribar a l'àrea contrària mitjançant els contraatacs. Tanmateix, la defensa tancada del San Cristóbal han impedit els xuts.

La insistència dels locals ha tingut premi passats els vint minuts de joc quan Rui Gama ha transformat un penal. De fet, Gama ha estat l'home més actiu en atac i el que ha portat de corcoll a la defensa de la Grama. L'equip de Santa Coloma de Gramenet ha buscat les seves oportunitats a pilota aturada i intentant guanyar les esquenes del rival amb els contracops. Jafar Yeboah s'ha lesionat en l'últim minut del primer temps i la Grama ha perdut un punt de rapidesa en atac. Per això, en el segon temps ha realitzat més jugades combinades per trobar els espais necessaris.

La forta calor que ha caigut a l'Estadi Municipal La Bòbila de Gavà s'ha notat en el tram final del duel, quan els futbolistes dels dos equips han baixat el ritme i les ocasions han escassejat. La més clara ha estat el cop de cap de Juan Carlos Oliver a la sortida d'un córner, ja que ha estavellat la pilota al travesser. El fet d'intentar combinar i sortir jugant des del darrere, ha propiciat que la Grama tingués més domini de la pilota i ha evitat les jugades caòtiques i sense control del primer temps. El San Cristóbal s'ha tancat en el seu camp en els últims minuts de la final per defensar el resultat. I amb aquesta victòria per 1-0 s'ha proclamat Campió de Catalunya Amateur finalitzant una molt bona temporada.