#1cat2. Prèvia J2. Cercant la millor ‘pole position’

El derbi del Baix Llobregat entre Sant Ildefons-Viladecans, el partit més destacat de la jornada

per Eduard Calabria Marimon

Primera Catalana grup 2

CFJ Mollerussa
CFJ Mollerussa | Twitter EFAC

Segona jornada només, però ja hi ha qui treu calculadores, i qui es comença a inquietar pensant si s’ha fitxat bé o si falten peces per consolidar un equip competitiu. Encara és aviat i tan sols acaba de començar el ball però les properes seran importants per avaluar els diferents conjunts d'#1cat2.


Aquesta lliga és com una carrera de fórmula 1 al circuit urbà de Mònaco. Tots els equips cerquen en les primeres cinc jornades la millor classificació, conscients que a la part alta el preu serà molt car i despistar-se farà mal. Però a la part baixa, com al Principat, avançar un cop tens la posició perduda, pot ser encara més costós.
El partit Vilanova-Andorra s’ha ajornat al dia 1 de novembre a les 17 hores amb motiu del partit internacional Letònia-Andorra.

A Almacelles, l’equip local, amb les màximes aspiracions, no pot fallar de nou com la passada setmana. Però altra vegada està immers en un duel lleidatà i es trobarà el filial del Lleida Esportiu. Partits en què, com a Mollerussa la setmana passada, pot passar de tot. Els locals se la juguen i no és poden permetre no guanyar dues jornades consecutives, i encara menys les inicials. Els locals són favorits.

La UE Tàrrega va sumar un punt en la primera jornada de lliga. Foto: UE Tàrrega

A Can Vinader, el Vista Alegre vol confirmar que la victòria a Andorra contra un equip semijuvenil i amb moltes baixes no va ser un miratge, i per tant han de batre un Tàrrega que va deixar escapar dos punts en el darrer minut, si be és veritat que també li van regalar el seu gol en un atac inicial amb clara errada del rival. Els locals són favorits.

El Manresa, que no va saber guanyar a les Comes després de tenir el partit totalment controlat, és difícil que se li escapin punts davant d’un rival en construcció. Però els de la Bóvila -Gavà-, que no volen perdre categoria per tercer any consecutiu, han de donar una alegria al seu president, candidat a la presidència de la FCF. Clar pronòstic local.

El Viladecans de Raul Paje va arrencar amb bon peu. Foto: UD Viladecans

Al Baix Camp, el Cambrils Unió, després de sumar un punt molt valuós a la Ràpita, el volen fer bo a casa contra el Mollerussa i sumar la primera victòria de la seva història a la categoria. Però els lleidatans venen amb la moral pels núvols conscients que si van derrotar un rival en teoria molt més potent, poden guanyar a Cambrils. Pronòstic equilibrat.

El partit Vilanova-Andorra queda ajornat per la internacionalitat de la selecció andorrana

A Cornellà, partit a cara de gos. Duel del Baix Llobregat entre el Sant Ildefons i el Viladecans. Amb victòria cadascun en la jornada inicial, poden saltar espurnes. Els visitants són favorits, però els locals venen de guanyar en un camp molt complicat, i davant dels seus poden tornar a fer-la grossa. Es preveu una gran assistència i un partit amb emoció màxima. Partit molt equilibrat malgrat la superioritat visitant.

La Muntanyesa rep a la ratonera de Nou Barris un Borges Blanques que es va veure sorprès en la jornada inicial i que vol recuperar el terreny perdut. No sembla, pel rival i pel terreny de joc, el lloc més propici, però ho han d’intentar tot i la gran dificultat. Pronòstic local .

A Balaguer, la Rapitenca vol refer-se del mal inici, en què va perdre dos punts amb què en principi comptaven. No els serà fàcil, però tampoc sap si es trobarà el BalaguerJekyll o Hyde. És a dir, un equip capaç del millor però també del pitjor. Els locals parteixen amb avantatge, però millor no jugar-se-la. El rendiment d’Adri Fernàndez pot condicionar, com la setmana passada, el resultat.

A Barcelona, el Júpiter ha d’acreditar que és un candidat i que la victòria a Lleida no va ser fruit del conegut mal inici del filial lleidatà cada temporada. El rival, un Igualada que ve d’empatar un partit contra el màxim favorit, el Manresa, que tenir gust a victòria tal com es va produir. Partit també equilibrat i de difícil pronòstic.

Suspès el partit de l'Andorra pel compromís internacional de la selecció. Foto: CF Andorra

Horaris
Dissabte

Cambrils Unió-Mollerussa 17.30h
Vista Alegre-Tàrrega 18.30h
Manresa-Gavà 19h
Diumenge
EFAC Almacelles-Lleida B 17h
Sant Ildefons-Viladecans 18h
Montañesa-Borges Blanques 18h
Balaguer-Rapitenca 18h
Júpiter-Igualada 19h
Vilanova-Andorra (ajornat - 1 de novembre 1h)