Efecte Martín

El Gimnàstic tomba a l'Oviedo al temps afegit

per Jose Jiménez

Secció Nàstic

Efecte Martín
Efecte Martín

Enrique Martín debutava amb una victòria agònica però acompanyada d´un canvi radical d´imatge. Els 3 punts van permetre abandonar el fanalet vermell de la classificació.

Ben aviat es va poder veure l´emprenta del tècnic navarrès sobre la gespa: actitud e intensitat com ell reconeixia a la seva arribada...són factors “ innegociables".

Va posar en escena el seu clàssic 1-5-3-2 i va buscar joc vertical sobre la línia d´atac grana. El joc d´esquena de Barreiro i la velocitat del colombià Luis Suárez eren l´objectiu de les accions del Nàstic.

El primer temps va deixar mostres de la fragilitat defensiva de l´equip en algunes accions. Cadamuro no va estar gaire encertat i va protagonitzar algunes errades que van posar l´ai al cor de l´afició.

L´Oviedo es va poder avançar en una rematada de xilena de Joselu que va sortir fregant el travesser. Els asturians eren amos i senyors de la possessió i anava posant setge sobre el terreny de joc dels granes.

Però va ser el Nàstic qui es va avançar al marcador en una jugada en la què Javi Márquez caigut en banda posa una pilota a Luis Suárez, i aquest, després de retallar a Mossa, sorprèn Alfonso Herrero amb un xut que es cola entre les cames del porter visitant. Així s´arribaria al descans al Nou Estadi.

No s´havien acabat de seure els aficionats locals al seu seient quan als pocs minuts de la represa, una magnífica pared entre Barreiro i Luis Suárez acaba amb el xut del colombià estavellant-se al pal del marc defensat per Alfonso.

Als 65 minuts arribaria l´empat dels homes d´Anquela. Una pilota penjada sobre l´àrea del Nàstic acaba amb la rematada de Forlín davant la mala sortida de Becerra, la pilota pica al travesser e Ibra l´empeny a gol a plaer lliure de marca.

A partir d´aquests moments, el baixon físic del Nàstic va originar que l´Oviedo encara se sentís més còmode dominant el joc ( inclús amb l´expulsió de Folch ) i posant la por al cos dels presents que veia com semblava més aprop el segon gol asturià que no pas el local.

El Nàstic va sapiguer patir en aquesta última fase del partit, i lo més important no va deixar de creure. El premi aquesta virtud va arribar als 94 minuts quan Albentosa recull una falta executada per Javi Márquez, i després de fer un control de davanter dins l´àrea creua la pilota davant la sortida d´Alfonso.

Aquest gol va fer estallar el deliri a un Nou Estadi que es va rendir davant la metamorfosi patida pel seu equip en tant sols uns dies des de l´arribada d´Enrique Martín.

NASTIC: Becerra- Coris, Mejías, Albentosa, Cadamuro, Brugui ( Javi Jiménez 64´) - Javi Márquez, Rocha, Tete ( Omar 74´)- Luis Suárez ( Del Moral 60´), Barreiro

Entrenador: Enrique Martín

OVIEDO: Alfonso- Johanesson ( Ibra 56´), Forlín, Bolaño, Hernández, Mossa ( Javi Muñoz 56´)- Tejera, Folch, Bárcenas- Joselu ( Borja 84´)

Entrenador: Juan A. Anquela

Gols: 1-0 Luis Suárez 21´, Albentosa 94´/ 1-1 Ibra 65´

Assistència: 4.631 espectadors al Nou Estadi