#1cat2 / Prèvia J.10 / L'Almacelles-Manresa, el plat fort de la jornada

El Viladecans voldrà defensar el lideratge recuperat la jornada passada

per Eduard Calabria Marimon

Primera Catalana grup 2

CF Montañesa
CF Montañesa | EFAC Almacelles

Arribem quasi al primer terç del campionat, sense res decidit evidentment, però sense tampoc veure massa cap on aniran els trets de l'ascens i els del descens, perquè la lliga és llarga, i equips que semblaven quasi impossibles, han començat a fallar metre que altres quasi desnonats, ja remunten el vol. Vaig pronosticar a l´inici de tot i en mantinc, que possiblement aquesta temporada i aquest grup segon de la primera categoria catalana, serà el més emocionant des de la seva creació, més encara quan baixaran de forma segura, cinc equips (sols) i possiblement no hi haurà cap equip català de 2B que perdi categoria.

EFAC Almacelles. Foto: EFAC Almacelles

El partidàs de la jornada es juga a Almacelles, on els locals i el Manresa, dos dels grans favorits a l'ascens però que fa tres jornades que no guanyen, lliuraran un autèntic Braveheart a terres lleidatanes en un partit totalment obert a qualsevol pronòstic, i on l'equip que guanyi sortirà molt reforçat, i el que perdi, pot quedar en un clot perillós. Està clar també òbviament, que és un matx on possiblement els conjunts perseguidors prefereixen un empat que posaria encara el cap de la classificació més emocionant i on el líder Viladecans es fregaria les mans si supera el seu difícil compromís d'aquesta jornada.

CF Igualada. Foto: CF Igualada

Lleida B i Igualada es veuran les cares al Municipal Gardeny, on els de l'Anoia segueixen creixent però el filial lleidatà sembla haver iniciat si més no, una tímida reacció. El partit és més equilibrat del que sembla i malgrat que els igualadins són clars favorits, no es pot descartar ni de bon tros un triomf local. Partit a X2.

A Tàrrega igual que a Lleida, un partit que fa un més seria gairebé un passeig per l'equip visitant, té molta molla i molt a jugar. Els locals de la mà de Berrocal, han recuperat el pols i s'han desvergonyit de totes totes, i cap rival ja passarà sense patir pel municipal targarí. El Viladecans al marge de lideratge, és ara mateix l'equip més sòlit, treballat i equilibrat, que possiblement no el millor equip en qualitat, i això li dóna un plus sobre qualsevol equip. El partit ara mateix és totalment incert, i el resultat sigui el que sigui, no serà cap sorpresa. Passen les jornades, els equips estan més ajustats, i guanyar partits molt més difícil.Partit a 1X2.

CF Andorra. Foto: CF Andorra

A la Verneda, amb un Júpiter que va incorporant jugadors de qualitat, hi arriba un Andorra que avui dijous juga el seu partit ajornat a Vilanova. Els andorrans que ja van empatar a Manresa, no ho posaran tampoc fàcil, perquè no acaben de sortir del descens i perdre categoria podria ser fatal pel futbol andorrà i per la seva selecció nacional. Partit complicat pels dos a 1X malgrat que la progressió dels barcelonins és superior a la dels andorrans.

A la capital de La Noguera, un Balaguer en plena crisi, i amb la més que possible marxa d'Adrià Fernández a la tercera divisió aragonesa, arriba l'irregular com pocs, Sant Ildefons que va patir una patacada gegantina contra el cuer Cambrils Unió. Els locals si no reaccionen ràpidament i no troben substitut al crack Fernández ho poden passar molt malament, el que dóna oxigen si més no els seus rivals ara per ara. El partit i les circumstàncies fan molt difícil el pronòstic, però els de Cornellà són més favorits malgrat el l'ensopegada darrera.

A La Devesa, partit entre dos bons i estranys equips. Cap dels dos ha aconseguit guanyar un partit com a local, i això fa d'aquest matx un partit del tot imprevisible. Els visitants, Borges Blanques en teoria i per teoria, són favorits davants els locals Rapitenca, però és de suposar que algun dia els locals guanyaran sols sigui per estadística. Partit molt equilibrat i m'inclino per un X2.

El Cambrils Unió vol revalidar el seu triomf aconseguit diumenge a Cornellà, però ho haurà de fer davant d'un rival molt complicat també en progressió com és la Montañesa, per mi un dels millors futbols d'aquesta competició. Els dos vénen de dues grans victòries (Sant Ildefons i Almacelles respectivament) però els barcelonins per joc i sobretot experiència són favorits. Partit de pronòstic visitant.

Partit trampa a Mollerussa on els locals amb dos empats consecutius han perdut el lideratge. S'enfronten a un Gavà que continua en les darreres posicions i que ha de reaccionar definitivament sinó vol entrar en la dinàmica definitiva del descens i el seu entrenador a la llista d'aturats. D'altra banda el gavanencs posaran a prova la situació dels locals, i concretament, de sí estan en crisi, o bé sol és un mal moment passatger. Malgrat ser agosarat veig un partit a X2.

UD Vista Alegre. Foto: UD Vista Alegre


A Can Vinader, Vista Alegre i un Vilanova que avui dijous juga contra l'Andorra en partit ajornat, cercaran mantenir-se en posicions de privilegi per consolidar-les després. Els vilanovins sense el seu millor joc i sense quasi davanters, estan en un bon moment i tenen marge de progressió. Malgrat que en la darrera visita els vilanovins van perdre per 5-2, sembla que ara tot podria ser diferent. Partit molt equilibrat on un empat podria ser el signe més possible, però certs detalls mínims pot decantar cap a una o altra banda.

Horaris
Dissabte

Lleida B-Igualada 16h
Balaguer-Sant Ildefons 18.30h
Diumenge
Júpiter-Andorra 12h
Cambrils Unió-Montañesa 12h
Vista Alegre-Vilanova 12.15h
Rapitenca-Borges Blanques 12.30h
Tàrrega-Viladecans 17h
Mollerussa-Gavà 17h
EFAC-Manresa 17h