Prèvia #1cat2 / J13 / Viladecans, Manresa i Mollerussa volen marxar en solitari

La Montañesa vol també sumar-se al grup capdavanter

per Eduard Calabria Marimon

Tercera Catalana 2 i 3

El Manresa rep a casa al Vista Alegre
El Manresa rep a casa al Vista Alegre | EFAC

Frec a frec, Viladecans, Manresa i Mollerussa (amb un partit menys) empatats a 25 punts. Veurem qui d'ells aquesta jornada cau o per contra s'enlaira vers els altres. Un dels que hi podria sortir guanyant és la Montañesa, que a sols tres punts del lideratge, es vol ja fer un espai entre ells. A la cua 5 punts sols entre els cinc que descendirien i el primer que mantindria la categoria, amb un Vista Alegre, Vilanova i Borges Blanques que estaven fins fa unes jornades mirant cap a dalt i que ara estan més mirant cap a la part baixa de forma preocupant.


Al Principat, L'Andorra i el Gavà disputaran un partit força equilibrat on tots dos equips necessiten la victòria en especial els gavanencs per intentar sumar i sortir definitivament del descens. Però està sent molt complicat pels del Baix Llobregat perquè passen les jornades i malgrat competir en tots els partits, no sumen el suficient.


A la Verneda, Júpiter i Balaguer disputaran un altre partit quasi dramàtic amb tots dos equips en situació de descens i per tant la gran importància d´aquests punts i possiblement pel goal average final. Qui guanyi agafarà oxigen i qui perdi ho continuarà tenir molt magre. Sigui quin sigui el resultat, semblen dos equips destinats a patir i no pas poc.A 1X.


Al Congost, el Manresa després de la seva gran victòria a la capital de La Noguera, rep la visita d'un Vista Alegre que viu de les rendes dels primers partits, però que ja s'exhaureixen. Els visitants esperen amb candeletes el retorn del lesionat Fran Orellana el seu golejador, que sembla qui realment els pot i ha de treure de l'abisme que cada jornada és més proper. Partit de pronòstic local. Veurem si novament i ja van alguns, els manresans perden a casa el que guanyen fora.


Partidàs a Nou Barris entre els dos equips amb més creixement les darreres jornades, la Montañesa i el Tàrrega. Es fa difícil el pronòstic, perquè tots dos ara mateix poden guanyar a qualsevol recinte. Però el factor camp, dels més petits de la categoria, si no el que més, pot afavorir ara més que mai als locals, que si més no l'intentaran fer valdre.

El Sant Ildefons, obligat a treure un bon resultat davant la Rapitenca. Foto: UE Sant Ildefons


A Cornellà, el Sant Ildefons no pot cedir ja més punts, si no vol iniciar un camí sense retorn. Però el visita una Rapitenca que arribarà amb la moral pels núvols després de guanyar el primer partit a casa i ser un equip ara per ara més fort a fora que el seu estadi. Molt hauran de jugar i lluitar els del Baix Llobregat per ensortir-se'n i és també un altre matx totalment igualat i obert. A 1X2.

L'EFAC rep al cuer, el Cambrils Unió. Foto: EFAC


A Almacelles, els locals que han sofert una considerable davallada en els darrers partits, porten ja cincs enfrontament sense guanyar. El Cambrils Unió sembla víctima propiciatòria, però ja hem vist també que és un equip que juga, lluita i no és en cap mida fàcil. Molt hauran de lluitar els lleidatans que són favorits en aquest partit molt trampa. A 1X.


Borges Blanques i Igualada jugaran un altre partit de difícil pronòstic on els locals encara a hores d´ara són el darrer equip que encara no ha guanyat al seu estadi. Els de l'Anoia que van triomfar en cinc partits consecutius ara encadenen 4 on no guanyen. Els cal, està clar una victòria als dos per trencar la dinàmica i on tot és molt obert. Partit a 1x2.


A l'Alumnes Obrers de Vilanova, els locals després de dues derrotes seguides i una certa intranquil·litat entre els seus socis, han d'intentar sumar de tres al seu estadi, un gran repte i alhora motivació: guanyar a un Mollerussa que porta 53 partits invicte. No hi seran dos grans jugadors, un per equip, Edu Raya i Oscar Hernando. Qui guanyi al Mollerusa entrarà sense dubte a la història del futbol català més recent. Serà el Vilanova? Partit a X2.

11 inicial del Viladecans la jornada passada. Foto: UD Viladecans

A Viladecans, els locals volen continuar en el lideratge i si pot ser en solitari. Però perquè això succeeixi hauran de guanyar al Lleida B, un rival també que a progressat d'allò més. El Viladecans és favorit però aquest filial lleidatà pot donar ja en aquest moment una sorpresa a qualsevol estadi, en aquesta lliga tan igualada i competitiva.A 1X.

Horaris
Dissabte

Andorra-Gavà 16h
Diumenge
Júpiter-Balaguer 12h
Manresa-Vista Alegre 12h
Montañesa-Tàrrega 12h
Sant Ildefons-Rapitenca 12h
EFAC Almacelles-Cambrils Unió 16.15h
Vilanova-Mollerussa 17h
Borges Blanques-Igualada 17h
Viladecans-Lleida Esportiu B 18h