Al 2023 Valls tindrà un nou camp de futbol

El consistori vallenc ha acordat, amb els clubs de futbol, la construcció d’un nou estadi i deixar enrere el Vilar, que el pròxim 2023 celebrarà 100 anys de la seva inauguració

per Francesc Fàbregas Gaya

El Travesser

Plànol d'on se situarà la tercera fase esportiva, on hi haurà el nou estadi de futbol
Plànol d'on se situarà la tercera fase esportiva, on hi haurà el nou estadi de futbol

Us ho pot avançar El Travesser amb primícia. L’estadi del Vilar li queden pocs anys de vida. I és que dins del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal), que està previst que es pugui aprovar durant el 2019, hi ha previst la que ha de ser la tercera gran àrea esportiva de la ciutat. L’Estadi El Vilar, el pròxim 13 de setembre del 2023 celebrarà el seu centenari des de la seva inauguració, i vist l’estat que presenta, des de l’Ajuntament, amb l’acord dels diferents clubs de futbol de la ciutat, han acordat enderrocar l’estadi de futbol i crear-ne un de nou en què serà la tercera fase esportiva de la ciutat, ubicat a prop dels barris de les Comarques, Candela i Fraternal.


El passat 23 de novembre El Vallenc publicava que l’Ajuntament encarava la tercera zona esportiva de Valls, per la gran demanda d’instal·lacions de la ciutat. El que no transcendia era quines instal·lacions esportives s’hi ubicarien, i en els darrers dies s’ha avançat. Tot i que el POUM no està aprovat -s’espera que pugui tirar endavant durant el 2019- aquest mitjà ha pogut assegurar que el passat divendres es va acordar en una reunió entre consistori i president dels clubs de futbol de la ciutat, ubicar un nou estadi de futbol, i deixar enrere el Vilar.El Vilar s’enderrocarà i es farà una gran pista poliesportiva i pistes de pàdel

El camp de futbol del Vilar ha quedat antiquat. S’han fet millores durant aquestes dècades de vida però des de l’Ajuntament són conscients del desgast econòmic que repercuteix any rere any fer millores. En vista que cada dos per tres s’estan fent millores, s’ha fet un estudi -encarregat al Patronat Municipal d’Esports- per veure la viabilitat de fer un canvi de camp, i l’empresa encarregada -que no ha transcendit el nom- ha conclòs que és viable.


Així es produirà un canvi radical en el projecte inicial. En aquesta tercera zona esportiva de Valls s’hi ubicarà un nou camp de futbol, que tindria una capacitat d’unes 5.000 persones, amb grades que envoltarien el terreny de joc. Com que la gespa del Vilar és nova, es faria tan sols un traslladat de la gespa.

Però que passarà amb el Vilar? Dins d’aquest projecte de gran envergadura, el camp de futbol del Vilar s’enderrocarà per a donar pas a una pista poliesportiva de grans dimensions i que serveixi per a diferents modalitats. Diferents entitats esportives, com per exemple, la d'Hoquei, porten reclamant unes millors instal·lacions, i en aquest sentit es realitzaria una pista poliesportiva adaptable a diferents esports. També s’hi faria quatre pistes de pàdel municipals.