L'11 ideal d'#1cat2: els millors de la primera volta

Jugadors clàssics de la categoria i noves aparicions formen un onze que de ben segur competiria per les primeres places de la taula

per Àlex Font (@AFont77)

Primera Catalana grup 2

L'11 ideal d'#1cat2: els millors de la primera volta
L'11 ideal d'#1cat2: els millors de la primera volta

Ja han passat 17 jornades des de que el grup 2 de primera catalana arranqués. Des d’aleshores, algun equip revelació, altres que han complert expectatives i malauradament, algun conjunt que en l’equador de la competició es troba molt per sota dels objectius preestablerts. Més enllà d’equips i entrenadors, la figura més important del nostre estimat esport és el futbolista, el jugador.

Per aquesta raó, i assumint que no con acontentarem tothom, ens hem proposat formar l’11 ideal de la 1a volta. Cadascú tindrà el seu, però si més no, creiem que aquest s’apropa bastant al que ha donat de si aquesta primera fase de la temporada. Partint d’un 1-4-3-3 aquest és l’11 ideal de ‘El Travesser’.

Entrenador: Dani Andreu (CF Montanyesa)
Hi ha molts candidats a ocupar aquesta posició i no voldríem perdre la oportunitat de nombrar-ne uns quants. Està clar que la trajectòria avala a tècnics com Raúl Paje o Josep Maria Turull, però aquesta vegada voldríem destacar la tasca de dos entrenadors que incorporant-se tard a la competició, han fet canviar les dinàmiques dels seus respectius equips: Edu Berrocal ha fet ressorgir  la UE Tàrrega i Dani Andreu ha fet de la CF Montanyesa l’equip que tothom esperava: sòlid, competitiu i candidat a tot. Des de la seva arribada encara no coneix la derrota i per això, el míster de la “Monta” és el seleccionat.

Porter: Joan Marc Balagué (CFJ Mollerussa)
Un dels porters menys golejat de la lliga mereix de sobres aquest reconeixement (ha encaixat 18 gols). El CFJ Mollerussa ha protagonitzat una 1a volta de somni i en gran part és gràcies al nivell que ha mostrat sota pals. Porter baixet, però amb bons reflexes i un joc de peus deliciós, Joan Marc està sent el millor porter del que és sens dubte l’equip revelació de la categoria. Un conjunt de la part alta mereix i necessita d’un gran porter com aquest.


Defensa: la 1cat2 demanda una línia de 4 molt sòlida
-Borja Esteve (UD Viladecans): un fix en els onzes de Raúl Paje, Borja ha estat titular en tots els partits de la 1a volta. Capacitat per jugar en qualsevol dels dos laterals, la seva solidesa defensiva i regularitat el converteixen en un dels millors defensors de la lliga. Una altra gran virtut que atresora té molt a veure amb la següent pregunta: Algú recorda una mala actuació de Borja Esteve? La resposta és un no rotund.

-Rafa Murillo (CF Montanyesa): un dels pilars en la ratxa de l’equip de Nou Barris. La seva experiència en categories superiors el fa ser un autèntic maldecap per a qualsevol punta que s’hi enfronti. Un d’aquells centrals que fa sumar punts i qui sap si també campionats.

-Salvador Tàpies “Kiko” (CFJ Mollerussa): un autèntic mur infranquejable per als de Turull des de l’inici de la temporada. Molt solvent en el joc combinatiu que proposen els del Pla d’Urgell, el 4 ha demostrat ser el líder natural d’una plantilla molt jove i ultra competitiva.

-Aleix Vall (CF Vilanova): el movem una mica de lloc, però de ben segur que un jugador experimentat com ell s’adaptarà sense problema al lateral. El retorn dels vilanovins a 1a catalana s’està basant, almenys de moment, en el seu lideratge, la seva seguretat defensiva i inclús en els seus gols, ja que en porta 4 i és el màxim anotador dels d’Agus Isabel. Un autèntic baluard per al sistema defensiu.


Mig del camp: el punt mig entre talent i treball
-Jonathan Fernández “Jony” (UE Tàrrega): el sistema de joc proposat no deixa espai, a priori, per a un mitja punta com ell. De totes maneres, els bons jugadors sempre s’acaben fent lloc en l’11 inicial i aquest és el cas d’una de les millors esquerres del campionat. Expert en provocar destrosses a les esquenes dels pivots contraris, Jony ha ha estat sense cap mena de dubte el gran artífex del ressorgir targarí. Partint des de l’interior esquerra, ja tenim 10 assignat.

-Iván García (UD Viladecans): una de les raons que explica la gran 1a volta dels de Raúl Paje es troba en aquest jugador. Talent, molta classe i una habilitat molt buscada i especial: la capacitat per aparèixer en forma de gol quan l’equip més ho necessita. Protagonista de les remuntades èpiques de la UD Viladecans, els seus 6 gols donen molts punts i acrediten un lloc en l’11 ideal. Molt present en la mitja punta, aquesta posició li va com anell al dit.

-Rafel Roger (UE Sant Ildefons): El talent dels dos interiors no funciona sense un ‘stopper’ que els guardi les esquenes. El 6 del ‘Sani’ és el jugador perfecte per a realitzar aquesta funció. Acumula 4 gols i sens dubte, és un dels principals arguments de l’equip de Javier Gómez per tal de passar el que resta de temporada el més lluny possible de la zona de descens.

Davantera: gol, velocitat i desequilibri

-Pol Arnan (Efac Almacelles): per banda dreta apareix una de les sorpreses de la 1a volta. Extrem clàssic per arribar a línea de fons i bombardejar l’àrea rival amb bons centres, Pol està sent una de les bones notícies per l’Efac aquesta temporada.

-Martí Just (CF Igualada): els seus 9 gols fan que el CF Igualada segueixi somiant en les primeres places. Es tracta d’un davanter amb molta mobilitat, ràpid i eficaç en la zona vital. Els seus gols donen vida i punts al conjunt de l’Anoia.


-Noah Baffoe (CE Manresa): l’equip manresà està reposant en les esquenes d’un jugador que a priori no havia de ser tan decisiu i important. Les lesions de Manel Sala i la marxa de Brian Canalejo al CP San Cristóbal (3aDiv5) han fet sorgir a un punta ràpid i eficaç de cara al gol (en porta 10). Els bons jugadors apareixen quan els seus equips més ho necessiten. Noah ha demostrat està sobradament preparat per assumir responsabilitats i per aquesta raó, es fa amb un lloc a l’11 ideal. El “pichichi” de la categoria i del campió d’hivern lidera la línea ofensiva.


Quedar-se amb 11 jugadors no ha estat gens fàcil i de ben segur que molts altres han fet mèrits de sobres per tenir un lloc en aquest equip de gala. Faries algun canvi? Passa’ns el teu onze ideal via Twitter! (pots posar-ho amb el hasthag #11inicial1cat2)

Fotos: Sandra Vericat, Oriol Serna, Pau del Valle, CF Vilanova, CF Igualada, CE Manresa, EFAC Almacelles, CF Montañesa