"El porter" Ter stegen

"El porter" Ter stegen
"El porter" Ter stegen

Aprofitant el partit entre l’Atlètic de Madrid i el Barça va interessar plantejar la qüestió de qui és millor porter el del Barça o el de l’Atlètic. Crec que Oblak és un gran porter, però crec que no supera a Ter Stegen.


El futbol que juga el Barça perjudica clarament al seu porter. Se li demanen coses que no se li demanen a cap altre. Que participi en el joc com qualsevol jugador de camp, que aturi pilotes amb màxim tres jugadors per davant seu. Els dos laterals sempre juguen avançats i els hi troben les esquenes permanentment. Quan l’equip replega els laterals permeten  les centrades del jugador que està en possessió de la pilota amb el que sempre es genera oportunitat de rematada prop la seva porteria.
Juga sempre sense xarxa, davant de la resta de porters de la lliga que pràcticament tots tenen davant seu als altres deu companys en una distància de vint metres.


Ter Stegen a la porteria de l’atlètic de Madrid rebria el Zamora cada any i a més milloraria molt la sortida de pilota del seu equip.


Crec que es mereix un respecte que s’ha guanyat partit a partit amb les seves actuacions. A ell,  els adversaris li arriben frescos, mentre a la resta de porters i clarament al de l’At. De Madrid li arriben com els braus, picats a base de rebre trompades, puntades de peu, cops amb els braços, etc.
Es mereix també respecte per part del seleccionador alemany que encara posa a Neuer, un porter fora de forma, davant Ter Stegen,  i ell calla, entrena i segueix fent la seva feina de manera increïble.  


Si volem comparar porters ho hem de fer de manera objectiva, no situant-lo sota els pals d’un equip, sinó per les qualitats que te en tots els aspectes a contemplar en un porter:


Físic
Reflexos

Tècnic en  la col·locació davant cada jugada( sota pals i fora de pals).
Tècnic en l’aturada
Físic – Tècnic a pilota aturada
Tècnica amb el peu
Caràcter
Força mental


Analitzem tots aquests aspectes dels dos porters citats i de qualsevol altre porter si no hi ha sentiments per uns colors determinats d’equip, arribarem a la conclusió que no hi ha color: Ter Stegen  és avui el millor porter del món i darrere seu Cillessen i a més és una persona educada i capaç d’aprendre un idioma en un temps record  per tal d’entendres amb els seus companys i amb el món que l’envolta.