Ja hi tornem a ser

Una nova temporada però les coses no canvien. Els que es van designar a sí mateixos com a guardians del sant grial del futbol ja han tornat de vacances i han iniciat la seva lluita.

Davant l’At. De Bilbao la setmana passada.

Abans d’iniciar-se el partit.

  • “Ens agrada molt el mig del camp que ha posat Valverde. Ha estat valent, són el futur del Barça.

A la mitja part.

  • Valverde s’ha equivocat. No pot ser deixar a Busquets a la Banqueta.

En què quedem. Es va equivocar Valverde o bé els que van jugar a la primera part encara no estan per jugar junts en un partit com aquest.

  • Ha mancat la pressió alta. Suárez no corre.

 

De veritat algú em vol fer creure que no pressiona, que no corre. Que li ho preguntin a Messi, si corre o no corre.

 

  • Suárez ha de descansar i jugarem amb un fals nou, amb un davanter centre mentider.

De veritat? Això va passar a la història. Mirem com juga actualment el que va inventar això i els seus deixebles. Amb un davanter centre de cara i ulls i de vegades amb dos.

El Madrid fa una pretemporada de pena, com a club també fa pena, no saben a qui vendre, no saben a qui quedar-se i l’entrenador no sap a qui ha de fer jugar, però tot va bé.

El Barcelona està treballant, sense fer massa escarafalls, en preparar l’equip per la temporada. No fa res bé. Ni el president, ni el CEO, ni la secretaria tècnica, ni el cos tècnic.

Han aconseguit vendre quasi tots els jugadors amb els quals no conten. Estan intentant renovar l’equip dins i fora del camp. La Directiva i el CEO estan fent mans i mànigues per tal de tenir diner per pagar a aquells que estan al camp i que no paren de demanar augments any rere any i, mai n’hi ha prou.

Això si, per aquells que s’omplen la boca de masia, la pedrera. Aquells que manifesten que han de pujar més jugadors, que es porten jugadors que frenen la projecció dels de la casa: Veieu igual a De Jong que a Miranda. Tenen una edat aproximada.

  • És que hi ha d’haver un entrenador que cregui en els de la pedrera, els pugi i els faci jugar.

Aquesta setmana hi ha hagut unes declaracions d’Escrivá, l’entrenador del Celta de Vigo sobre aquest tema que des del Club han criticat molt, però saben, com jo que allò que va dir és la realitat.

Feu un exercici fàcil, aneu desgranant al google els noms de tots els jugadors de la Masia que han accedit al Barça els darrers deu anys i veureu on són avui. Els centrals i laterals que va pujar Guardiola. Van cap a països amb un futbol molt precari o estan sense equip.

Construir és difícil. Destruir és més fàcil.

Potser valdria la pena que intentéssim ser objectius i ajudar a fer que això del futbol torni a ser allò que mai hauria d’haver deixat de ser: un esport.