La Segona Catalana més ebrenca

La Segona Catalana més ebrenca
La Segona Catalana més ebrenca
Després de moltes temporades, el grup 6 de Segona Catalana està format majoritàriament per equips de les Terres de l’Ebre. Això s’explica per dos motius. D’una banda, un fet també inèdit en els darrers anys: no hi ha hagut cap equip ebrenc que hagi descendit de categoria i, d’altra banda, la Rapitenca ha baixat de 1a Catalana, seguint el camí de les últimes campanyes d’altres clubs històrics del territori, com el Tortosa o l’Amposta.
 
Precisament, el derbi entre el Tortosa i la Rapitenca és el plat fort de la primera jornada de lliga al grup 6 de 2a catalana, que comença el cap de setmana del 7 i 8 de setembre. A priori, són dos candidats a retornar a la categoria immediatament superior.
 
L’Ulldecona i la Sénia debutaran a casa, els falduts ho faran en plenes festes Quinquennals el dissabte 7 de setembre, a les 5 de la tarda, contra un nouvingut a la categoria, el Bonavista que ha pujat de 3a catalana. Els seniencs jugaran l’endemà en el seu horari habitual contra el Riudoms. L’altre equip del Montsià, l’Amposta, inicia la lliga fora de casa, al difícil camp del Cambrils.
 
Dels divuit equips de la categoria deu són de les Terres de l’Ebre. Per comarques, les més poblades del sud es reparteixen equitativament els equips, quatre per al Baix Ebre (Camarles, Tortosa, l’Ampolla i el Perelló) i quatre més per al Montsià (la Sénia, Ulldecona, Amposta i Rapitenca). També hi ha equitat a les altres dos comarques, un per a cadascuna: el Móra la Nova, com a únic representant de la Ribera d’Ebre, i només el Gandesa  per la Terra Alta.
 
Dels vuit equips del nord de la demarcació, quatre són del Tarragonès (la Canonja, la Pobla de Mafumet B, el Bonavista i el Roda de Berà), tres del Baix Camp (Riudoms, Cambrils i les Borges del Camp) i el Montblanc (Conca de Barberà).
 
Em pregunto si és el primer pas cap a aconseguir allò tan anhelat per a alguns, com ara jo, que és tindre un grup de Segona Catalana format només per equips ebrencs.