Beneït problema

He escoltat aquesta frase moltes vegades i en els darrers dos anys fent referència a la porteria del Barça. Des que van contractar a Bravo i Ter Stegen no se’n ha dit d’altra. Havia marxat en Valdés i semblava que el món s’havia d’acabar. No hi havia altre porter que es pogués posar sota els pals de la porteria barcelonista, però el temps va demostrar que no era així que hi porters per posar-se sota els pals de totes les porteries, només cal triar-los bé.

Com a entrenador cada vegada que sentia la frase de referència em posava a la pell de Luis Enrique i pensava de beneït res. Serà un problema tard o d’hora. Ja ha arribat l’hora. Ter Stegen des que va arribar no ha parat de demanar el lloc per a ell, demostrant molt poc respecte pel seu company i per la resta de l’equip. Els lloc a l’onze de cada setmana el jugador, sigui porter o sigui de camp l’ha de demanar amb el seu treball diari i el dia dels partits no amb amenaces de marxar a altre club i fins ara el Sr. Ter Stegen no ha demostrat fer-ho millor que Bravo. No es pot suportar la cara de pòquer que posa cada vegada que es guanya un  títol i ell no juga. No he vist que Bravo hagi fet el mateix i en els dos anys que ha estat al Barça no ha jugat ni Champions ni copa.  
El Beneït problema no era tal, s’ha anat generant un caldo de cultiu que ha finalitzat en una relació tensa entre ambdós porters que finalment ha fet que davant l’oferta del City hagin adoptat la decisió de desprendre’s de Bravo, però els problemes no s’han acabat, ara toca decidir coses transcendents:

Es queden amb Ter Stegen i Masip, un bon porter al que li manquen centímetres per tal de ser porter de primer nivell, i ho juga tot el primer, cas que no hi hagi lesions serà perfecte, si es lesiona Ter Stegen ens tornen a trobar en el Cas Valdes/Pinto, no hi el porter adequat i es perden títols.  

Si en contracten un altre i és jove (Sergio Rico), es genera un nou problema de competència que l’amic Ter Stegen no vol. Si és més gran i contrastat i passa per jugar només els quatre partits de copa, es deixa anar i quan el necessites no el tens en la forma adequada.

El cap diu que qui s’ha de vendre és Bravo per que és gran, li queden menys temporades, però a mi el que em demanaria el cor és fer fora a Ter Stegen, cobrar els 80 milions de la clàusula sense perdonar-li ni un euro i fitxar un altre porter jove – Sergio Rico te una clàusula de rescissió de 12 milions- per la seva forma d’actuar. Per que tot i que s’ha apostat per ell degut a la seva joventut i considerant-lo el porter del futur, qui diu que quan no li agradi alguna cosa o el segon porter li faci ombra decideixi marxar a altre club que li garanteixi la titularitat.  Jugadors com aquest no fan equip, només miren per ells.

Adéu Claudio Bravo, tot el meu respecte per un gran porter i per la persona.