Com posar-se a punt a principi de temporada

Comença la temporada i amb ella la ressaca dels excessos, un dret que tenim tots està clar, geladet, canyeta, etc.. Però que després poc o molt ens passa factura a tots i en el cas de l'esportista tots aquests excessos es multipliquen, guanyen pes, se senten més inflats , més pesats i amb menys energia.

La meva recomanació és posar-se en mans d'un dietista i a poder ser especialitzat en l'esport.

El segon i a més per evitar lesions és no voler fer el que no hem fet en tot l'estiu en 15 dies, anar a poc a poc i bona lletra per agafar el ritme i la forma, si no estàs per jugar els 90 minuts ja estaràs, però no  vulguis anar més ràpid que el teu cos.

També és recomanable anar a fer-se algun massatge, si el teu equip no té fisio doncs ves a algún professional que es dediqui i és faci  algun treball de descàrrega , també estaria bé anar de tanta en tant a l'osteòpata.

Per aquests inicis de temporada també estaria bé anar a algun preparador físic  que et faci algún entrenament per agafar l'estat ideal el més ràpid possible.

Si tens la possibilitat fes-te una analítica de sang completa, si no te la demana el dietista estaria bé anara al teu metge . Insisteix  que et mirin les vitamines també.

Revisa't la boca!! És més important de lo que la gent pensa.  Moltes patologies tenen el seu origen aquí.

No oblidis  fer-te una prova d'esforç (hauria de ser obligada), les revisions que es fan amb l'electro són insuficients per trobar un possible problema.

I bé si va anar passant la temporada i no prens suplements, no fas dieta, no entrenes com has d'entrenar i no et tractes amb un professional, després no et queixis del teu rendiment  i gaudeix de les teves lesions.


FOTO: David Linares (temporada 2010 amb la UE Valls)