La passió d’en Puchi

Agustín Pujibert, més conegut com a Puchi, té una passió, com molts dels que som entrenadors, el futbol. Però la seva passió va més enllà d’aquest esport, perquè té una dificultat afegida, només té un 10% de visió. Tot i aquest handicap, el veterà tècnic, suma 37 temporades a les banquetes, dirigeix un històric del futbol català, la Gramanet. Després d’una temporada sense entrenar, Puchi ha agafat les regnes d’aquest conjunt que comparteix lideratge del grup 11 de Tercera Catalana amb l’Iberia.

Puchi és un dels entrenadors amb més èxits al futbol català amb diferents ascensos en el seu currículum i ha entrenat des de l’antiga Tercera Regional fins a Tercera Divisió. Tot i tenir aquest problema visual, Puchi aplica la seva manera de veure el futbol i, com sempre, treu el màxim rendiment als seus jugadors. Podem afirmar que el futbol català té un deute important amb aquest entrenador perquè molts dels entrenadors que triomfen a Catalunya han passat per les seves mans o s’han impregnat de la seva filosofia. L’actual tècnic del Badalona, Manolo González, el del Prat, Pedro Dòlera, el del Cerdanyola, Toni Carrillo o el del Cornellà, Jordi Roger. Tots tenen una característica en comú: equips competitius, basats en l’ordre defensiu, exigents en l’estratègia i amb atacs directes i efectius. Aquest segell, aquest ADN és l’embrió originari de Puchi.

Molts l’han criticat pel seu joc directe i l’afany per la segona jugada, però tots els camins són vàlids si et porten al triomf. Com a bon entrenador és un gran estratega i les jugades a pilota aturada també són senyals de la seva identitat. Crec que tot entrenador, sigui jove o veterà, ha de conèixer la figura d’en Puchi i qui sap si algun dia el Comité Tècnic d’entrenadors de la Federació Catalana li atorga algun premi especial per l’esforç, la constància i la seva manera de veure el futbol. Crec que es mereix un guardó pel que ha fet pel futbol català i pel que fa. La seva visió, passió i ganes pel futbol no li ha tret ni aquesta malaltia. Gràcies Puchi.