L'essència del sistema

Si un equip ha tractat de mantenir un sistema de joc de totes passades, aquest és el Barcelona. Fins i tot el va exportar a la selecció espanyola amb resultats immillorables, però ara sembla que l'ha abandonat! Quina heretgia! Què ha fet LuisEnrique. El comentari és que l'equip no juga bé. Els jugadors que s'han incorporat no aporten res, amb els milions que han costat......

El Barça juga contra el Sevilla, guanya a un equip molt difícil de vèncer però no té importància, guanya a València, guanya tots els partits que juga fora, però per a molta de la cohort d'opinadors que el segueix no fa bon joc.

El futbol és una cosa, com a mínim de dos, els dos equips que s'enfronten, si no s'hi afegeix l'àrbitre i l'adversari també juga.
Vam veure jugar al Barça a l'era Guardiola i l'equip semblava una orquestra de virtuosos. Ningú els podia aturar, no calia analitzar massa a l'adversari, només aplicar el sistema de joc, però es entrenadors van anar avançant amb l'anàlisi del joc del Barça i van aconseguir col·lapsar-lo i Guardiola va marxar. El joc horitzontal de l'equip es feia insuportable per moments, no hi havia definició i la pilota anava cap al darrere més que cap al davant.

Els que van vindre darrere Guardiola, tot i guanyar títols, no se'n van sortir massa en modificar el sistema per tal de sortir del bloqueig. LuisEnrique ho ha fet, millorar la transició en profunditat i donar altres alternatives als jugadors.

Amb bons resultats ja hi havia veus discrepants que esperaven que els resultats canviessin per tal de deixar sentir les seves veus, ara més fort.
Cal pensar que l'adversari també juga, que hi ha equips, que juguen contra el Barça al dos-cents per cent, que pressionen com si fos la fi del món, que no tenen cap mirament a l'hora d'haver de fer una falta i contra aquest, per molt que siguin els jugadors del Barça, la major part tenen problemes per treure la pilota jugada. Són aquells mateixos jugadors que fa uns anys, quan no eren tan pressionat, se'n sortien millor.

L'entrenador no ha trobat la tecla, no ha sabut com jugar a aquests equips, aquesta és l'explicació. Jo crec que no és fàcil jugar contra aquests equips, que no et deixen ni espai ni temps, els dos elements que necessites per a bellugar bé la pilota.

No hi ha grans solucions, hi ha petites modificacions que es poden fer per tal d'anar millorant, però quan marxi LuisEnrique sempre es pot contractar per setmanes o mesos a aquest que dia rere dia ens escalfen el cap amb les seves pontificacions. Segur que ens mostrarien la seva sapiència i que l'aprendríem molt.

Els jugadors que s'han signat ara sembla que són dolents, Arda, Denis, André Gomes, Umtiti, Digne, Alcàcer. No hi ha cap equip que no els volgués. Tots ells són internacionals en diferents categories i sembla que ara se'ls ha oblidat jugar a futbol. Pot ser que necessitin entendre quin és el seu paper dins un equip que juga un futbol molt diferent del que jugaven on eren i que això ho han de fer vencent els inconvenients d'haver de jugar poc i fer-ho molt bé, molt tranquil, molt fort i a més guanyar.

No sé si tots, però molts d'aquests ho aconseguiran.