Que esperem dels jugadors?

En aquest article, voldria donar un petit repàs a les coses que al meu entendre, els jugadors de les categories no professionals i formatives haurien d'aportar si o si pel bon funcionament dels equips.

En primer lloc, penso que tothom ha de tenir clar que el nostre és un esport d'equip i per tant, formem part d'un grup amb un objectiu comú. Si agafem aquest punt de partida, és ben lògic deduir que el primer requeriment dels jugadors és entendre aquest fet i això du implícit posar les necessitats i objectius del col·lectiu per damunt de les particulars.
Seguint el fil, el següent pas és la implicació. No sempre és agradable anar a entrenar, hi ha dies que qualsevol de nosaltres ens saltaríem una sessió, però si hi ha implicació, entendrem que per a poder fer un treball com cal, hem de ser-hi tant si bé de gust com si no.

El punt anterior te molt a veure amb el respecte i avançant en aquest camí, els jugadors han de comprendre que la seva primera competència per un lloc és dins del mateix equip i que per respecte als companys i al cos tècnic, s'han d'acceptar les decisions de qui juga i quan juga partint de la premissa de què els entrenadors són els primers que volen encertar en les seves decisions i que les prenen des d'un punt de vista col·lectiu i no individual
A més del mateix equip, en el nostre entorn hi han més coses, adversaris, arbitres, públic... que també hem de respectar. Entre tots hem de posar fi a conductes inapropiades i deixar-nos de conflictes que no porten res de bo a ningú, prou accions de teatre als camps per forçar una sanció a un adversari, prou baralles i discussions amb el públic i resta d'actors d'un partit i un xic més de comprensió cap als estaments arbitrals, sobretot en aquelles categories en què hi ha un únic àrbitre al camp, la seva tasca és ben difícil i entre tots encara li ho compliquem més.

Finalment, hi ha una institució a la qual representem i quan portem el seu escut, la seva imatge és la que nosaltres donem i ens posa a tots dins el mateix sac. Com a entrenador, no vull tenir res a veure amb persones que van pel món d'una manera incívica i mal educada, ja que no és aquest el meu tarannà i de cap manera vull que aquests comportaments s'associïn amb mi.

Entenguem tots els que d'una manera o una altra formem part del meravellós col·lectiu que és el món del futbol, que el passa al camp al camp es queda, i un cop es xiula el final d'un partit, el que pertoca és saludar-nos, felicitar a tothom pel treball dut a terme i emplaçar-nos pel proper compromís.