Passaran unes bones festes

Passaran unes bones festes
Passaran unes bones festes

Arriben festes nadalenques. Quan escric aquestes línies queden poques hores per arribar al dia 25 de desembre. Dia de Nadal. I tocarà desconnectar uns dies del món del futbol. I desconnectar havent arribat a aquest punt de temporada amb deures complets, fa que s'afrontin amb una tranquil·litat i calma que s'agraeix.

UE Valls i Atlètic de Valls estan signant un inici de temporada esperançadora. Primers a Segona Catalana, i segons a Tercera Catalana, els dos equips vallencs generen il·lusió a la seva afició. Podria ser l'any que els dos equips aconsegueixin l'ascens al mateix temps? Queda molt. I de fet encara no ha acabat la primera volta, però les sensacions són bones. Molt. Però la feina no està ni molt menys feta.

Els de Joan Antoni Pallarès marxen amb la distància més ample que han tingut respecte el segon classificat, cinc punts, i amb una dinàmica molt bona. Tretze partits seguits guanyats, però aquest inici de 2019 serà dur, molt dur. Tortosa, Gandesa, Ampolla i Catllar seran els primers rivals i esdevé un mes clau de competició.

Per altra banda, els de Jaume Bonet també els ha somrigut la jornada abans de festes. Golejada amb bones sensacions davant del Calafell (4-0) i augmenten distància respecte tercer i quart (Altafulla i Montblanc), que cedien aquesta jornada. Però el Roda no ho ha fet, i segueix amb una avantatge respecte l'Atlètic de cinc punts, que s'ha afiançat a la segona plaça, i sense conèixer encara la derrota. L'inici del 2019 tampoc li serà fàcil. Visitaran només tornar a la competició el camp del Roda de Barà, un partit on els dos equips seran posats a prova. Una victòria local provocarà un forat de vuit punts entre els dos equips, però una victòria visitant ho ajustarà tot al final de la primera volta.